Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,72 g |
Tuky | 110,02 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Před časem jsem četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada. Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2022 14:40
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
12. 6. 2019 15:17
12. 6. 2019 12:42
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine
30. 9. 2018 15:32
28. 9. 2018 13:28
28. 12. 2017 22:26
28. 12. 2017 21:34
28. 12. 2017 20:57
8. 2. 2017 18:09
8. 2. 2017 18:06
13. 1. 2016 15:57
10. 1. 2016 22:11
10. 1. 2016 21:03
7. 9. 2015 19:47
7. 9. 2015 16:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zdravý jetelový sirup
Přidáno před 6 hodinami
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno před 11 hodinami
Guláš na jedničku
Přidáno před 15 hodinami
Pudinkové dortíčky
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Právě bylo uvařeno:
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Elivet uvařila před 2 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Dedee uvařila před 2 hodinami
Šumivý nápoj z květů bezinek
Jaruskaa uvařil před 3 hodinami
Jahodový džus
Zuzka123 uvařila před 5 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
Corilon uvařila před 6 hodinami
Červené kuřecí curry kostky
Dede. uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
bonaher uvařila před 6 hodinami
Shakshouka s cizrnou
Corilon uvařila před 6 hodinami
Křehké polštářky z listového těsta
Hannah64 uvařila před 7 hodinami
Náplň do tortilly s kuřecím masem
LukynB uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kynutí chlebového těsta v lednici zpomalí kvašení, zlepšuje chuť chleba a zabrání překynutí těsta
Oloupat rajčata s námi zvládne každý začátečník. Poradíme jednoduchý postup a pomůže i názorné video
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lečo recept na dobré lečo nejlepsi leco nejlepší recept na lečo dobre lečo slovenske lečo jak na leco lečo s anglickou slaninou lečo z konzervy jak dělat lečo leco se slaninou dobry leco dobré lečo recept pálivé lečo vajecne leco lečo za syrova lečo jak ho dělám já lečo s noky lečo s nokama leco
Suroviny: paprika čerstvá červená, paprika čerstvá pálivá, rajče, slanina, paprika sušená sladká, sádlo, cibule, vejce, máslo, klobása, sůl, pepř mletý
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
28 názorů