Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo, jak ho dělám já

S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 7. 2015 13:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 698 kJ / 1 840 kcal
Bílkoviny55,72 g
Tuky110,02 g
Vláknina36,36 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,27 g
Sůl2,74 g
Sacharidy139,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před časem jsem četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada. Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

1. 9. 2015 19:23

Takhle lečo neznám, určitě vyzkouším :-p:yes:

zizala zizala

1. 9. 2015 15:08

Miquel: Díky za vyzkoušení, krásnou fotku a pochvalu :-K:-K

Miquel Miquel

1. 9. 2015 15:01

Výborné :yes: po x letech jsem dostal chuť na lečo, a vybral tento recept :-p Použil jsem německou uzenou klobásu Mettenden. Přidávám bod a foto.

zizala zizala

19. 8. 2015 06:56

Děkuji za milé komentáře, vyzkoušení a fotky :-):-K:-K

Petra

11. 8. 2015 11:27

Dávám oboje najednou, papriky i rajčata. Nikdy jsem papriky neměla rozblemcané. :) Ale je fakt, že dávám rajčata z konzervy, protože ne vždy se seženou opravdu dobrá čerstvá rajčata. Z konzervy je to vždycky jistota dobré chuti (když nekoupím tu nejlevnější za 10,- Kč i když taky se podařilo :o)

casino casino

27. 7. 2015 15:38

No, dělat papriku al dente jsem se naučil už před lety díky "číně";-) http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...
Ale dělat lečo s paprikou jsem se naučil až před lety, díky diskuzi http://www.labuznik.cz/recept/leco-klasicke/ :-))

maiva maiva

25. 7. 2015 17:24

Pěkný recept:yes:+:-prajčata dávám taky vždy první,ale našla jsem rozdíly, tak vyzkouším je sezóna:-D

magdalenka magdalenka

25. 7. 2015 14:52

Súhlasím, takto je to lepšie...:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2015 11:01

hosta: také se chystám vyzkoušet:-8:yes:

hosta hosta

25. 7. 2015 10:52

Máš pravdu, jako obvykle - JE to lepší:yes: Vajíčka solo jsem smažila vždy, ale dát dřív rajčata a vydusit šťávu, která při obráceném postupu rozblemcá papriky, mne nenapadlo. Už si to budu pamatovat, foto důkazem:-))

popoluska340 popoluska340

24. 7. 2015 23:36

Zaujimavy receptik,zajtra budem mat papriky domace,tak veru aj vyskusam.Zaujimave s tymi vajickami.

Jana Pá

23. 7. 2015 14:22

:yes::-p, tenhle postup se zdá zajímavý - tak se musí vyzkoušet, jinak bych předem šoupla papriky a pak rajčata, ale co, za vyzkoušení nic nedám ;-)

Irrena Irrena

23. 7. 2015 14:08

Vidím fotku a okamžitě jsem na lečo dostala chuť:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá lečo recept na dobré lečo nejlepsi leco nejlepší recept na lečo dobre lečo slovenske lečo jak na leco lečo s anglickou slaninou lečo z konzervy jak dělat lečo leco se slaninou dobry leco dobré lečo recept pálivé lečo vajecne leco lečo za syrova lečo jak ho dělám já lečo s noky lečo s nokama leco

Suroviny: paprika čerstvá červená, paprika čerstvá pálivá, rajče, slanina, paprika sušená sladká, sádlo, cibule, vejce, máslo, klobása, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Lečo, jak ho dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l0g