Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky

Likérové špičky jsou jedním z těch zákusků, pro které si rádi zajdeme do cukrárny. Pokud jste alespoň trochu zruční, zvládnete si je připravit i doma. Jako základna bohatě postačí piškoty. A nezapomeňte na pořádnou dávku koňaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

31. 3. 2009 17:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 384 kJ / 5 589 kcal
Bílkoviny21,50 g
Tuky428,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy340,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

18. 5. 2009 10:41

Majdo, rádi bychom váš recept tady uvítali jako samostatný, je dobře, když si člověk má z čeho vybírat. Ale při psaní byste asi přišla na to, že všechny vaše suroviny, tak, jak jste je popsala, by se váhově vešly asi do jednoho štamprlete, možná dokonce i na 1 čajovou lžičku.

Majda

17. 5. 2009 18:20

Ráda se podělím o recept na špičky:0,150g vody,0,113gcukru,0,030g sojové mouky,0,225másla a dáme vařit.Když to zavře tak přidáme 0,038g kakaa,0,225g čokolády na vaření dobře rozmícháme.Necháme vychladnout adáme do lednice.Druhý den vyšlehat a stvět špičky dobrou chuť.:;-);-)

Drobenka

1. 4. 2009 21:27

Lidko, Hello, za vaše rady moc děkuji.

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 4. 2009 08:48

Malátkovi mají tyto špičky také: http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkty.html/p...

Na špičky mám jiný recept, chutnají jako kupované...kdysi jsme je zkoušeli se 100% tukem, ale není to ono, zdálo se nám, jako by se tuk "táhl" po patře. Dáváme místo něj máslo.;-)

Svetlana Svetlana

1. 4. 2009 06:59

...mně se povedl najít e-shop...mrkněte - http://fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/trubi......je tam toho hodně...to zas bude útrata :-):-)

vybusna vybusna

1. 4. 2009 00:29

no...nasla som len ten obrazok, ktory uz lidka sem vlozila...trubicka ktoru som ja videla je vacsia, takze buflerky pod spice si mamka piekla sama...piskoty by boli male.

vybusna vybusna

1. 4. 2009 00:18

trubicka na vytahovanie spicov je naozaj specialna....vklada sa presne tak ako pises hella do cukrarskeho sacku so sirsim otvorom, pretoze trubicka je siroka. ma v sebe ako keby dvojity plast...neviem to lepsie popisat ...nemam ju pred sebou a doma som ju nevidela tiez uz roky, takze si to uz presne nepamatam..cez tu trubicku naspricujes steny spica a vnutro ostava uplne dute...nerobi sa to kruzivym pohybom , ale taha sa to rovno hore. no a navrch sa naspricuje ruzicka z kremu aby sa to uzavrelo...tiez tak ako pises. pokusim sa ju nast niekde na webe.

zizala zizala (moderátorka)

31. 3. 2009 22:34

Krásné broskvičky má na svých stránkách maminka Lenka na www.mamincinyrecepty.cz;-)

Hella Hella (moderátorka)

31. 3. 2009 22:26

Pro Drobenku: Na zhotovení jablíček používám http://www.toprecepty.cz/recept/3334-plnene-piskot...recept, slepovat koule můžete i meruňkovým džemem, ale šlehačce se nic nevyrovná. Povrch ale musíte obalit marcipánem a jablíčka dozdobit jako v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3229-linecke-slepo.... Vybarvení už je jen na vaší šikovnosti.

LIDKA LIDKA

31. 3. 2009 22:20

Drobenko-do mrazáku je nemusíš dávat,stačí do ledničky,taky tam ztuhnout,jinak děkuji za bodíky.Drobenko přidám recept na broskvičky,tak se podívej:-8

Hella Hella (moderátorka)

31. 3. 2009 22:17

Bylo by možné blíže vysvětlit "natahujeme" speciální špičkou? Toto je spička, která se navlékne do cukrářského sáčku a vytlačuje se přes tu dírku krém? Mám doma u zdobičky něco velmi podobného a používám to na psaní nápisů, protože je to velmi tenký pramínek a nenapadlo by mě to použít na špičky. Na ty používám silnější otvor bez zářezů tak, že krouživým spirálovým pohybem vytvořím z krému "obal", nandám vaječňák a nahoru "pusinkou" uzavřu. Dám na chvíli do mrazáku a pak polévám čokoládou. Nepoužívám ale na krém 100 % tuk, dělám zcela jiný krém.

Drobenka

31. 3. 2009 20:38

Jo, likérovým špičkám dávám bodík. Likérové špičky zbožňuji. Již delší dobu se je chystám vyzkoušet, ale mám pořád plný mrazák. Někde jsem četla, že likérové špičky po nastříkání hmoty na piškot, se mají dát na chvíli do mrazáku. Pak otvor špiček naplnit vaječ. koňakem, uzavřít vrch špičky hmotou a dát opět pořádně vychladnout do mrazáku. A pak vychlazené – ztuhnuté špičky polívat čokoládou.

Drobenka

31. 3. 2009 20:25

Lidko,na nějakém webu jsem viděla moučník jako jablko. To jablíčko bylo z piškotového těsta a vypadalo jak doopravdové. Barvy s kterýma bylo jablíčko potřené se úplně přilínaly. Jablíčko bylo krásně vystínované. Lidko, ty jsi taková šikulka, nemáš náhodou recept na takové jablíčko? ;-)Děkuji.

Boubelinda

31. 3. 2009 20:09

To vypadá jak kupované, jak se ti to povedlo? Jsem u vytržení.:-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2009 19:53

No, já vím, že ty umíš. Máš plus Liduš.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špičky recept spicky recept na špičky domaci spicky spicka recept špička vyroba likerovych spicek malátkovi recept špičky cukrářské potřeby malátkovi forma na špičky konakove spice recept trubička na špičky recept na špičku koňaková špička výroba recept výroba špiček koňakové špičky malátkovi e shop špičky recepty recept špička

Suroviny: máslo, cukr moučkový, kakao, rum, koňak vaječný, piškoty, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Likérové špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R8z