Krůtí "sekané" kuličky s křupavou kukuřičnou strouhankou

TerezaVe Kuchařka: TerezaVe

Dietní recepty , Bezlepkové 0 názorů

Suroviny

0,75 kg krůtích steaků (namletých)
8 křepelčích vajec
petržel
majoránka
1 rovná lžička koření Vepřová pečeně
1 rovná lžička soli
1 osmažená cibule
kukuřičná strouhanka křupavá do těsta
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme do lepivého těsta. Není nutné, aby bylo nelepivé, jako na klasickou sekanou.

  2. Nabereme vždy trochu směsi a zlehka vyválíme ještě v kukuřičné strouhance. Tyto bochánky skládáme vedle sebe do zapékací misky. Pečeme cca 35 min na 180°C. Vprostřed pečení zakápneme olejem.

  3. Při včerejší přípravě jsem zjistila, že nemám petržel. Nahradila jsem cibuli a petržel přidáním osmaženého pórku na malé lupínky a bylo to též velmi dobré.

Poznámka

Máme nejraději s "máslovou" bramborovou kaší. Protože z mléčných výrobků konzumujeme jen máslo, vyrábím kaši jen z brambor a většího množství másla. Mně občas chytne mlsná i jen na samotnou máslovou kaši. :-)

Místo koření Vepřová pečeně se určitě dají použít i kupované kořenící směsi na sekanou. Pokud Vám nevadí jód v jodované soli a nevaříte pro batole, aby Vám vadilo přespříliš pepře či glutamát a spol., klidně zkuste směs.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí "sekané" kuličky s křupavou kukuřičnou strouhankou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí kuličky sekaná pečeně s křupavou kurkou cokoladove kulicky se strouhankou bramboráky ze syrových brambor s kukuřičnou strouhankou křupavá strouhanka sekané krůtí steaky

Zapomněl/a jsem heslo