Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná husí játra II

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 4. 2009 19:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 315 kJ / 1 031 kcal
Bílkoviny118,72 g
Tuky55,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 753 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy14,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept som kedysi opísala z novín, u nás je v obľube ako súčasť studeného pohostenia. Je to dosť rozšírený recept, ale nakoľko som ho tu nenašla, pridávam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

25. 4. 2009 00:02

Magdalenko:-)tak už pomalu chladne:-pna kuch.lince.Dělala jsem ve formě na srnčí hřbet,šlo to krásně vyklopit,drží tvar a hříšně krásně voní po celém bytě(až do ložnice-jak mám takhle usnout:-(;-):-D.Hned zítra dodám fotečky toho mého snažení.

Iljusa Iljusa

22. 4. 2009 16:34

:-O:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2009 12:22

Jiřko, i tak, klobou dolů, hned bych si dala!:yes:

magdalenka magdalenka

22. 4. 2009 10:42

Jiřinko, mala som malú dušičku, priznám sa, keď som to sem dávala. Potešilo ma, že si nabrala odvahu a vyskúšala. Ja vymazávam dosť silno masťou - sádlem a vysypem. Až po vychladnutí vyklopím a krájam.
Ak si spravíme lokše - placky na sucho pečené na platni (zo zemiakového cesta), tie omastíme masťou, natrieme týmito játry, k tomu kyslá kapusta, feferónka, uhorka, pohárik burčiaku - máme špecialitu (teda napodobneninu) z okolia Bratislavy, Malé Karpaty, vinárska oblasť známa na jeseň husacími hodami. Kája Mařík by určite povedal, kam to ide hneď...:-)

Jikotka Jikotka

22. 4. 2009 10:04

Udělala jsem je,je to dobrota,jenomže když zapomenete jako já jak chutnají husí játra :-D:-D:-D,tak se to těžko hodnotí :-)):-)).Udělala jsem jednu chybu,že jsem to nedala do formy,ale do skleněného pekáčku a šlo to špatně vyndat i když jsem měla pekáček vymazaný a vysypaný :-//

magdalenka magdalenka

20. 4. 2009 10:48

Dobrý deň, ďakujem za prejavený záujem. K Vašim dotazom: je to určite menej zdravá vec, ale chutí...raz za čas človek niečo také prežije bez úhony...
Mirčo, je to na Tebe, čo tam pridáš, ja by som nepridávala určite nič, kvôli tej ilúzii husacej pečienky. Teplota asi tak 180 - 200 stupňov, nepoviem, Ti presne...sleduj trúbu...Ja "játra" chystám práve na rodinné akcie, keď nás je viac. Zásadne nerobím chlebíčky a studené misy. Dopredu si nachystám napr. toto, (vyklopené z bábovkovej formy vyzerá ozaj efektne), hubový nákyp, šalát z cizrny, pečený cibuľový, kapustový, šopský a pod. Potom iba upečiem čerstvé rohíky a bulky a teraz už aj zelňáčky.
Václave, odskúšaj! Finančne to nie je nákladné. A Tvoje velebenie by veľmi pohladilo moje ego...;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

20. 4. 2009 08:39

Magdalenko. Zbožňuji kachní a husí játra ( i paštiky) a zvláště jsem si je vychutnával v Maďarsku ( tam je mají supr). Mám je rád jen tak v sádle(na chleba) když se peče husa, nebo kachna. MŇAM . Tohle zkusím. Když se to povede a bude to alespoň opravdu trochu připomínat husí játra, tak tě budu vždy velebit, když je budu dělat a hlavně jíst. +bodík :-p

mirca75 mirca75

20. 4. 2009 07:23

Magdalenko:-)ten recept vypadá tak úžasně "nezdravě";-):-D že výsledný produkt musí být báječně mňam:-p.Hned při první větší sešlosti(už se jedna blíží mílovými kroky:-))) vyzkouším a věřím že si všichni přítomní pochutnají.Hned pak dám vědět jak chutnalo,ale určitě potvrdím jen to co zde píšu už teď;-):-)
Jen mám otázečku-dá se do směsi před pečením přidat najemno krájená zelená(jarní)cibulka a mírná teplota je asi tak 150°C?Děkuji:-)

Jikotka Jikotka

19. 4. 2009 22:11

Vyzkouším,vypadá to zajímavě :-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: falešná husí játra husí játra falešné husí játra husí játra recept kachní játra v sádle husí játra v sádle falešná husí paštika pečená kachní játra husí játra recepty falešné kachní játra kachní sádlo husí sádlo s játry falešná kachní játra recept na husí játra husí speciality husí játra se sádlem husa recepty pomalé pečení husí sádlo husi jatra cena lokše s husími játry recept

Suroviny: játra kuřecí, vejce, šlehačka, sádlo vepřové, sůl, koření, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Falešná husí játra II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Vn