

Mrkvová pomazánka (vegan)
Suroviny
- 180 - 200 g tofu (já měla zrovna bazalkové)
- 200 g mrkve
- 1 polévková lžíce kvalitního rostlinného oleje
- balsamico
- sůl
- pažitka (pórek)
Postup přípravy receptu
Mrkev očistíme a v celku uvaříme ve slané vodě, ne na kaši, ale jak se říká - al dente.
Vychladlou mrkev a tofu nakrájíme na kousky, přidáme olej, balsamico, případně pár lžiček vývaru z mrkve a rozmixujeme na požadovanou konzistenci.
Nakonec dochutíme solí a pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mrkvová pomazánka (vegan)
-
Zkusím přidat uzené tofu. Jsem zvědavá na výslednou chuť. Místo balsamica mohu použít, co???Musí tam být??