Mrkvová pomazánka (vegan)

Suroviny

180 - 200 g tofu (já měla zrovna bazalkové)
200 g mrkve
1 polévková lžíce kvalitního rostlinného oleje
balsamico
sůl
pažitka (pórek)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a v celku uvaříme ve slané vodě, ne na kaši, ale jak se říká - al dente.

  2. Vychladlou mrkev a tofu nakrájíme na kousky, přidáme olej, balsamico, případně pár lžiček vývaru z mrkve a rozmixujeme na požadovanou konzistenci.

  3. Nakonec dochutíme solí a pažitkou.

Komentáře k receptu Mrkvová pomazánka (vegan)

  • janatka janatka

    Zkusím přidat uzené tofu. Jsem zvědavá na výslednou chuť. Místo balsamica mohu použít, co???Musí tam být??

    Odpovědět

Tématické fráze: marková pomazanka vegan pomazánky recepty mrkvová vajíčková pomazánka s bazalkou mrkvova pomazanka vegan pomazanka recept vegan pomazánky mrkvova pomazanka vegetarianska mrkvová pomazánka recept rostlinna mrkvova pomazanka slaná mrkvová pomazánka pomazánka na chlebíky vegan recept pomazánka pro vegany mrkvová pomazánka slaná vegan marková pomazanka