Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2010 19:08
Dal jsem to na sluníčko za okno dle receptu a jaksi to začalo už po 2 týdnech od shora plesnivět. Hlavně ty kousky citrónu. Kde se mohla stát chyba? Moc slunce a zapařilo se to?
PS: ale ten med se mi povedl výborně, celá rodina slintala a nevěřila, díky
PS: ale ten med se mi povedl výborně, celá rodina slintala a nevěřila, díky
1. 6. 2010 14:13
Bibinko,už se to tu máčí,maceruje a pracuje.Dělala jsem jen z kila,takže toho asi moc mít nebudu.Jen mám malý,ale zásadní problém - copak okna na uležení by byla,ale kde vzít to sluníčko?To jsi v receptu zapoměla napsat.
17. 5. 2010 09:35
Tenhle sirup mě učil i můj tatínek bodík už letí...
16. 5. 2010 14:09
Jani,to zní zajímavěbodík ti posílám...
16. 5. 2010 11:55
+1 (12) můj první, jsem překvapená jemnou chutí. Mám jen jednu skleničku, měla jsem málo výhonků. Určitě ho budu dělávat.
12. 5. 2010 09:19
Děvčata tak já to taky vytvořím. Jsem prolezlá revmatismem, plíce mám v čoudu... Snad to pomůže!
11. 5. 2010 12:26
Martino,nejlépe Ti poradí v papírnictví,tam Ti ukážou co je celofán.
Je to průhledná folie,ale ne igelit ani mikroten.
Sirup mne velmi zaujal.dávám bod
Zmírňuje revmajak mi to mohlo uniknout.Ale není na výhonky už pozdě
Je to průhledná folie,ale ne igelit ani mikroten.
Sirup mne velmi zaujal.dávám bod
Zmírňuje revmajak mi to mohlo uniknout.Ale není na výhonky už pozdě
11. 5. 2010 12:19
Tento sirup máme rádi... používáme ho při podezření na rýmu a funguje výborně... já používám menší sklenice s umělohmotným víčkem a nechávám to o něco dýl a taky nedávám citron... stejným způsobem vyrábím i jitrocelový nebo kopřivový sirup
10. 5. 2010 14:39
Celofán je průsvitný - taková igelitová folie
2. 5. 2010 06:50
Martinka, alobal a celofán nie je to isté. Alobal je tenká hliníková fólia. Celofán je viskózová fólia, ktorá sa vyrába z celulózy.
Takže rozhodne na tento recept použiť celofán.
Takže rozhodne na tento recept použiť celofán.
1. 5. 2010 20:23
Potvrzuji Špagetko a ty Martino(neregistrovaná) opravdu a zásadně celofán!
1. 5. 2010 19:54
děláme ho doma už cca 5 let, je dobrý, ale láhev zakrývám jen celofánem a je pravda, že mám recept od tejaji z vedlejších receptů, já si osobně myslím,že zde nejde přímo o autora, ale o recept, který je , jo, jen mimochodem, našla sem si láhev-stáří cca 3 roky a je k použití, je pravda, že já si výhonky nastříhám na zahradě, mám to doma, taková jsem já buchtička domácí, bodík posílám
1. 5. 2010 19:37
Martina (neregistrovaný/á) - Bibinka mi dá za pravdu, ale určitě nepoužívej alobal na toto ale fakt jen celoofán!!!! Alobal přece jen obsahuje kov a ten by to znehodnotil!!!!!
1. 5. 2010 19:24
Dobrý den, prosím Vás tím celofánem je myšlen alobal? Protože celofán a alobal není ve své podstatě to samé
24. 2. 2010 16:32
bych zrovna potřebovala, něco mi sedlo na průdušky, asi z jara nasbírám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 4 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 5 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 6 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 7 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 7 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů