Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2017 21:42
dobry den delala jsem borovicovy sirup ve dvou lahvych vysel skvele v jedne zacal kvasit mohu ho uzivat i zkvaseny? Dekuji za odpoved Alena
25. 5. 2017 21:17
Peta: Peto, lahev úplně plnou mít nemusíš, aspoň bude vůle na tu tekutinu
25. 5. 2017 00:09
Dobry den zkousela jsem podle Vaseho receptu nalozit sirup ale nevysla mi plna sklenice vadi to necemu? Mam si zitra doabirat vyhonky? Nebo mohu nexhat
21. 5. 2017 18:19
Kateřina: Kateřinko, nejlépe skladovat v lednici a vydrží Vám dobře půl roku, ovšem jednou jsem na něj zapomněla a vydržel v pohodě celou sezónu do dalšího sběru větviček. Ale určitě použij lahve se šroubovacím víčkem, nebo celofán a zagumičkovat
21. 5. 2017 17:40
Dobrý den. Tak zítra budu sirup slevat ,už se těším ale chtěla jsem se zeptat jakou má prosím sirup trvanlivost a kde nejlépe skladovat ? Dekuji
20. 5. 2017 09:15
Simona Skolakova: Simonko, to jsem ráda a teď hlavně čekat, aby to nekvasilo a bylo všechno tak, jak má být Pak písni, jak se ti povedl
19. 5. 2017 13:36
Bibinko tak jsem to letos stihla a opět jsem výhonky naložila už se macerují na sluníčku za oknem.Přidala jsem fotečky
19. 5. 2017 13:35
Ivana: já bych výhonky ze stříbrného smrku nepoužila
14. 5. 2017 11:23
Dobrý den , ráda bych se zeptala zda-li můžu udělat také med z výhonků stříbrného smrku.
3. 5. 2017 08:58
Kateřina: Katko musí, to má svůj účel, ty výhonky pouští celou dobu louhování. Hlavně tam nesahejte a neotvírejte sklenici, začalo by to plesnivět.
1. 5. 2017 21:26
Bibinka: děkuji také jsem si říkala ze bude maximálně kyselejsi ale nic jiného. Tedy doufám dnes jsem.koukala ze pustili stavu . Musí i tak 2-3 týdny stát na slunci, když už mají pustenou šťávu (vodu)?
1. 5. 2017 19:26
Katka: Katko, to by mělo být v pohodě, ale zkušenost s tím nemám
30. 4. 2017 21:03
dobrý den, tak mladé výhonky smrčku jsem také dnes naložila. ale dala jsem asi 4 kolečka citronu , místo psaných dvou. nevadí to něčemu? děkuji
4. 3. 2017 19:10
Koukám děvčata, že v poslední době jsou tu samé šikovné kuchařinky, které mají sirup bez plísně-chválím Vás
2. 3. 2017 23:11
Dobrý den všem, tento sirup dělám každý rok. Výhonky propláchnu pod tekoucí vodou v sítku a poté vrstvím do omniovek vrstvu výhonků, trochu zasypu třtinovým cukrem a pokladu plátky biocitronů a tak pořád dokola, až je omniovka plná. Jemně zašroubuju víčko a dám na parapet na sluníčko cca na 3 týdny během kterých občas protřepu. Nikdy se mi nestalo, že by se objevila plíseň. Po třech týdnech přecedím do skleniček a uložím do lednice.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Sirup ze stévie: Připravte si domácí sladidlo, kterým můžete nahradit cukr
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů