Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marie kotásková

11. 5. 2016 13:25

Dobrý je úžasný recept dělávám to docela pravidělně doporučuji :-)
:-)

Vojtěch

6. 3. 2016 14:03

Dobry den. Z čeho jste ten sirup delala? Vždyť v pulce kvetna smrk snad jeste ani nema nove vyhonky?? Kristy:

Kristy:

Kristy

26. 6. 2015 08:53

Dobrý den, sirup jsem dělala v polovině května. Mám ho za oknem, kam svítí slunce odpoledne. V jedné sklenici se už na dně objevil sirup, v druhé větší vůbec. Vy píšete 2-3 týdny... Čím to může být, že sirup nevzniká? Už jsem ho jednou dělala, před dvěma lety a vyšel dobře, akorát v malé sklínce... Nechápu, kde je chyba :(

Bibinka Bibinka

19. 6. 2015 16:39

Petra:Petro, zkuste to před slitím protřepat a pokud bude v lednici vydrží dokud lahve nevypijete,pokud by náhodou měnil sirup barvy, konzistenci, nebo se udělala na vrchu plíseň, tak raději vylít, to poznáte sama i podle chuti.Těm malým dětem bych dávala 1-2 lžičky ráno a dávala bych ho už od podzimu, aby ke kašli nedošlo, nic se s tím nezkazí, ale možná předejde nemoci...;-)

Petra

19. 6. 2015 12:51

Dobrý den, mám dotaz, teď mám slívat sirup. Dávala jsem místo klasického cukru cukr třtinový, na spodku láhve ale zůstal nějaký usazený-nevadí když se to zamíchá a pak slije?A jak dlouho vydrží v lednici?Nejvíce je potřeba aby se užíval na podzim a v zimě, kdy je nachlazení nejvíce. A mohou ho i skoro tříleté děti?-těm by stačila asi malá lžička ne? A nemáte zkušenost zda se to musí užívat preventivně nebo stačí při náznaku kašle?Budeme to používat na kašel u dětí,revmatické problémy nemáme. Moc děkuji za odpovědi

1974andrea 1974andrea

9. 6. 2015 11:08

Dělává se i z borových výhonků, jedle určitě taky nebude na škodu ;-)

Bibinka Bibinka

9. 6. 2015 10:20

andrea:Andreo, píši tam "dáme na parapet na slunné místo", tak na slunci a smíchaný sirup bohužel neznám a tak s tím nemám zkušenost, ale vyzkoušejte to, oba jsou lesní jehličnany, třeba to bude mít zajímavou chuť ;-)

andrea

9. 6. 2015 08:35

Blek:Dobry den,prosim Vas o upresneni receptu na sirup ma to byt v chladu,nebo na slunci?a take mam jehlici jak smrkove tak jedle,muze to byt nebo opravdu nebude zadna stava?dekuji za odpoved Andrea

Bibinka Bibinka

29. 5. 2015 09:42

Mirka:Mirko, pokud není zkvašený, voní a je chutný, tak nevylévat. Když dělám z výhonků med mám ho někdy světlejší a někdy tmavý...

Mirka

27. 5. 2015 19:53

Dobrý večer, mám otázku, dělala jsem sirup z výhonků smrku. Tři malé sklenice v nich se utvořil čirý sirup a teď jsem ještě naložila velkou flašku a v té se mi vytvořil sirup hnědý. Je to na závadu??? Nebo se dá použít? Moc Vám děkuji za odpověď

Eva

25. 5. 2015 10:49

Dnes jsem přecedila sirup. Je moc dobrý. :-S:-D:-D

Martin Pagáč

19. 5. 2015 19:47

spagetka:Dobry den, moc me zajima ten med z jedlovych sisticek. Na netu jsem nikde nic nenasel. Nemate na nej recept?
Dekuju

jarda Kadic jarda Kadic

20. 2. 2015 10:11

Anet: Klikni na obrázek s nápisem podobné-rychlý smrkový med a měl by ti naskočit;-)

Anet

20. 2. 2015 09:48

Prosím a ten recept na ten med? my děláme z čerstvých výhonků výluh jako čajík a luxus! už se těším na jaro že zkusím, ale nemohu tu najít odkaz na ten medík? prosím...

spagetka spagetka

15. 6. 2014 15:58

haolza: moje babička dělala med z jedle, ale z těch malilinkatých šištiček, jak jsou na konci a vždycky to dávala do extra sklenice, výhonky používala jen smrkové. Vidíš vlastně nevím proč nedělala z jedle jen výhonky, já už dělám jen ze smrkových, jedlí je tu dost málo :-S. Zkus nasbírat ještě mladé výhony a přidat je a ještě 14 dní počkat

1 3 4 5 6 7 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R