Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

18. 5. 2014 18:30

Iva: Ivo, díky za nápady, to do té země se mi moc zamlouvá, asi to vyzkouším;-):yes:

Iva

18. 5. 2014 13:02

Ida:nevadí :-) dělám bez citronu a nekazí se, uchovávejte sirup ve tmě a mírném chladu.
Iva

Iva

18. 5. 2014 12:36

Zdravím vás všechny. Tenhle sirup dělám již druhým rokem, nedávala jsem citron, jen cukr a výhonky. Měla jsem ho uskladněný ve sklepě (tma a mírný chlad) a vydržel rok.Při používání byl v lednici - úplně dole. Jednu várku už mám hotovou a zkusili jsme druhou zakopat do země - na 2 měsíce :-) Je výborný :-)Pamatuji si, že jsem jako malá holka chodila na výhonky s dědou, byl astmatik a pomáhalo mu to.

lucie

15. 5. 2014 08:12

Bibinka: ok. díky za radu. vyzkoušíme ;-)

Bibinka Bibinka

14. 5. 2014 14:13

lucie:Lucko, vzala jsem vždycky hrst cukru a posypala vrstvu výhonků, je jedno kolik ho použiješ, spíš se řiď tím, co by vám víc vyhovovalo. Buď aby byl sirup sladší, nebo méně sladký a ta hrst na každé patro mi připadalo akorát. Z toho důvodu nepíšu gramáž...;-)

lucie

14. 5. 2014 11:23

dobrý den, jen by mě zajímalo kolik toho cukru mám dát tak na tu jednu vrstvu???
díky za radu.lucie

Bibinka Bibinka

13. 5. 2014 10:08

Bla.N.Ka: na tom tolik nezáleží, co je navrch, já měla navrch citron a cukr;-)

Míša: Míšo, vždy jsem skladovala v lednici ve šroubovací lahvi, jak dlouho vydrží teda nevím přesně, ale půl roku určitě.

Míša

12. 5. 2014 22:05

Zdravím, mám dotaz, jak se sirup skladuje a jak dlouho potom vydrží???:-8

Bla.N.Ka

6. 5. 2014 12:24

Poslední vrstvou je tedy jehličí nebo cukr a citrón?
Můžu to zavíčkovat? Nebo bezpodmínečně musí být celofán?
Díky za odpovědi!

Bibinka Bibinka

5. 5. 2014 14:14

ivan: Ivane zdravím, pokud vám ta potravinářská folie dobře drží a nejde tam moc vzduchu a hlavně nějaká nečistota, tak převazovat nemusíte, i když já jsem pro "sichr" převázala;-)Ať se vám podaří:yes:

ivan

5. 5. 2014 13:50

Dobrý den,
naloženo vystaveno. jen jsem to prikryl potravinarskou folii, nevidim rozdil mezi celofanem a pot. folii. obe jsou neprodysne a vode neprostupne. pracuji v tovarne na zpracovani plastu a i nasi laboranti mi potvrdili stejne vlastnosti:-D Nalozil jsem to vcera.
myslite ze mam prevazat? Nechci aby se zkazilo.
Dekuju za odpoved

Bibinka Bibinka

4. 5. 2014 11:15

Ida: Ido, je to škoda, nemůžeš ho tam nějak dodat:-? Při nejhorším to bude bez něj, co se dá dělat-uvidíš;-)

Ida

4. 5. 2014 10:22

Tento rok to zkouším poprvé:-) ale zapomněla jsem tam dát ten citron vadí to moc? :-/:-(

Lenka

18. 6. 2013 20:39

tejaja: ...musím oponovat, asi před měsícem jsem poprvé zkoušela smrkový sirup podle návodu, akorát asi do 7-mi sklenic, protože nemám tu velkou, a zavíčkovala jsem sklenice obyčejným šroubovacím víčkem, pod které jsem dala mikroten, aby to lépe těsnilo:-S:-). Dnes mám asi 1,75l čirého hustého sladkého a voňavého sirupu:-)...říkáme mu lesní, protože krásně voní lesem:yes:

Karin

10. 6. 2013 17:52

Bibinko. prosím vás jak mám udělat sirup z jitrocele? úplně stejně jak smrk listy proložit cukrem a zadělat folii či tím plastovým víčkem? koukám že tu jsou všelijaké spekulace i o tom zda dát na slunce či do tmy? jak to tedy je? díky Karča

1 6 7 8 9 10 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R