Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2014 18:30
Iva: Ivo, díky za nápady, to do té země se mi moc zamlouvá, asi to vyzkouším
18. 5. 2014 13:02
Ida:nevadí dělám bez citronu a nekazí se, uchovávejte sirup ve tmě a mírném chladu.
Iva
Iva
18. 5. 2014 12:36
Zdravím vás všechny. Tenhle sirup dělám již druhým rokem, nedávala jsem citron, jen cukr a výhonky. Měla jsem ho uskladněný ve sklepě (tma a mírný chlad) a vydržel rok.Při používání byl v lednici - úplně dole. Jednu várku už mám hotovou a zkusili jsme druhou zakopat do země - na 2 měsíce Je výborný Pamatuji si, že jsem jako malá holka chodila na výhonky s dědou, byl astmatik a pomáhalo mu to.
15. 5. 2014 08:12
Bibinka: ok. díky za radu. vyzkoušíme
14. 5. 2014 14:13
lucie:Lucko, vzala jsem vždycky hrst cukru a posypala vrstvu výhonků, je jedno kolik ho použiješ, spíš se řiď tím, co by vám víc vyhovovalo. Buď aby byl sirup sladší, nebo méně sladký a ta hrst na každé patro mi připadalo akorát. Z toho důvodu nepíšu gramáž...
14. 5. 2014 11:23
dobrý den, jen by mě zajímalo kolik toho cukru mám dát tak na tu jednu vrstvu???
díky za radu.lucie
díky za radu.lucie
13. 5. 2014 10:08
Bla.N.Ka: na tom tolik nezáleží, co je navrch, já měla navrch citron a cukr
Míša: Míšo, vždy jsem skladovala v lednici ve šroubovací lahvi, jak dlouho vydrží teda nevím přesně, ale půl roku určitě.
Míša: Míšo, vždy jsem skladovala v lednici ve šroubovací lahvi, jak dlouho vydrží teda nevím přesně, ale půl roku určitě.
12. 5. 2014 22:05
Zdravím, mám dotaz, jak se sirup skladuje a jak dlouho potom vydrží???
6. 5. 2014 12:24
Poslední vrstvou je tedy jehličí nebo cukr a citrón?
Můžu to zavíčkovat? Nebo bezpodmínečně musí být celofán?
Díky za odpovědi!
Můžu to zavíčkovat? Nebo bezpodmínečně musí být celofán?
Díky za odpovědi!
5. 5. 2014 14:14
ivan: Ivane zdravím, pokud vám ta potravinářská folie dobře drží a nejde tam moc vzduchu a hlavně nějaká nečistota, tak převazovat nemusíte, i když já jsem pro "sichr" převázalaAť se vám podaří
5. 5. 2014 13:50
Dobrý den,
naloženo vystaveno. jen jsem to prikryl potravinarskou folii, nevidim rozdil mezi celofanem a pot. folii. obe jsou neprodysne a vode neprostupne. pracuji v tovarne na zpracovani plastu a i nasi laboranti mi potvrdili stejne vlastnosti Nalozil jsem to vcera.
myslite ze mam prevazat? Nechci aby se zkazilo.
Dekuju za odpoved
naloženo vystaveno. jen jsem to prikryl potravinarskou folii, nevidim rozdil mezi celofanem a pot. folii. obe jsou neprodysne a vode neprostupne. pracuji v tovarne na zpracovani plastu a i nasi laboranti mi potvrdili stejne vlastnosti Nalozil jsem to vcera.
myslite ze mam prevazat? Nechci aby se zkazilo.
Dekuju za odpoved
4. 5. 2014 11:15
Ida: Ido, je to škoda, nemůžeš ho tam nějak dodat Při nejhorším to bude bez něj, co se dá dělat-uvidíš
4. 5. 2014 10:22
Tento rok to zkouším poprvé ale zapomněla jsem tam dát ten citron vadí to moc?
18. 6. 2013 20:39
tejaja: ...musím oponovat, asi před měsícem jsem poprvé zkoušela smrkový sirup podle návodu, akorát asi do 7-mi sklenic, protože nemám tu velkou, a zavíčkovala jsem sklenice obyčejným šroubovacím víčkem, pod které jsem dala mikroten, aby to lépe těsnilo. Dnes mám asi 1,75l čirého hustého sladkého a voňavého sirupu...říkáme mu lesní, protože krásně voní lesem
10. 6. 2013 17:52
Bibinko. prosím vás jak mám udělat sirup z jitrocele? úplně stejně jak smrk listy proložit cukrem a zadělat folii či tím plastovým víčkem? koukám že tu jsou všelijaké spekulace i o tom zda dát na slunce či do tmy? jak to tedy je? díky Karča
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů