Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek

Biftek s hranolkami není jídlo, které bychom si dopřávali každý den. Hovězí svíčková je poměrně drahá surovina, proto si na přípravě bifteku dáváme opravdu záležet. Pak ale budeme odměněni nevšedním chuťovým zážitkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez odležení masa

12 min (5 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez odležení masa)

3. 5. 2009 11:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 194 kJ / 1 002 kcal
Bílkoviny162,40 g
Tuky39,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 3,64 g
Sůl8,80 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Včera jsme byli pozvaní na oběd do Karviné, kde byla tato mňamka servírována.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2009 20:06

Michale, my jsme Jendovi moc vděční, že to rozkrojil, určitě to pak nenechal oschnout a snědl. Koukala jsem na tvoje recepty, moc se mi líbí, ale chci věřit, že jsi Jendu nazval barbarem jen z legrace, jsme rádi, že vás tady chlapi máme aspoň těch pár!!:-)

Jenda1 Jenda1

3. 5. 2009 19:50

Michale, jsem vstřícný jakékoliv zpětné vazbě, ale domnívám se, že jste tentokrát šlápl vedle.:no:
Dlouho jsem zvažoval, zda vůbec na tento komentář reagovat.:-O
Pokud si ještě jednou prohlédnete přiložené fotografie, tak ten barbar, jak jste mě nazval, v průběhu konzumace vzal foťák, aby v detailu vyfotil pro všechny na topreceptech, jak vypadá stak propečený na "medium".:-))
Je mi opravdu líto, že vy jako jediný jste to z fotografií nepoznal.:-!:no: Přeji hezky zbytek večera.:-))

Drobek Drobek

3. 5. 2009 18:20

Jen barbar může naříznout biftek aby se podíval jak vypadá vevnitř. Vždyť proto se nechává po dopečení "ustát", aby z něj žádná šťáva nevytekla. A vy teď na něj s kudlou!!:no:
Podám tu návod jak to poznat po hmatu: Dejte k sobě volně, bez mačkání, ukazovák a palec a pak si druhou rukou sáhněte na bříško palce. Cítíte jak je to měkké? Tak to je syrový, (rare). Palec s prostředníkem je středně syrový (medium) , s prsteníkem je středně a s malíčkem je středně dobře propečený (medium well). Na dobře propečený (well done), se to srovnává snad jen s deskou stolu.
Tohle mne naučil Mistr kuchař a je to ta nejsprávnější metoda.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2009 16:31

Bibi, ty se kaješ a červenám, ano, Hello, panenka je vepřové, bože, asi budu chodit kanálama:-(:-8 Spletla jsem svíčku s panenkou:-8:-8

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 5. 2009 15:05

Tak Jendo. To je přesně ono, na co jsem byl zvědavý. +bodík

Jenda1 Jenda1

3. 5. 2009 12:47

Jani Bibinko, to není můj výtvor, ale švagrové Jany z Karviné, která je skvělá kuchařka.:-!:yes::-))
Musíš dočíst recept do konce;-), píšu o tom v poznámce.:-8
Já jsem to pouze nafotil:-) a konzumoval.:-p:-p

Bibinka Bibinka

3. 5. 2009 12:43

Já se kaju, napsala jsem byftek, místo biftek-jak negramot,fuj;-)

Jenda1 Jenda1

3. 5. 2009 12:42

Helli, máš pravdu, ale když mě švagrová viděla, jak slintám:-p, ten poslední krok vypustila.;-):-))

Lusinda79

3. 5. 2009 12:40

Moc hezké já biftek po dosmazení ihned prendám do horké(ale uz vypnuté trouby cca na 4-5 minut)nebo ho zabalím do alobalu na stejnou dobu, maso je pak rovnoměrně stavnaté.:yes:

Bibinka Bibinka

3. 5. 2009 12:40

Udělat správnej bifteček, chce kuchařské umění-vystihnou tu chvíli, kdy je to akorát, když se rozřízne aby to nebylo úplně syrové, nebo zase moc opečené:-! Jenže Jenda+kuchařské umění to se snoubí ruku v ruce, proto je to ten byftek "akorát";-) No, prostě bodík pospíchá:yes:
,

Hella Hella (moderátorka)

3. 5. 2009 12:33

Nádherné, člověku se sbíhají sliny. Ale v receptu chybí, že po upečení se musí nechat chvíli v troubě "ustát".
Jinak Jano, "panenka" se snad říká jen svíčkové z vepřového, né? Tohle je ale evidentně hovězí! Nicméně, bod je tam!

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2009 12:14

No, jo, Jenda, co na to říct? Krása. Já to medium raději nezkouším, určitě by to nedopadlo dobře. Vím, jak jsem se v kuchyni trápila s roštěnkou, asi byla ze stoletého býka:-( Pak jsme ji raději nakládali aspoň do oleje, jinak byla roštěnka pro mne strašák a chudák zákazník. Pak jsme si začínali objednávat maso z mladého býka a bylo to o něco lepší-měkké, ale dodnes si s roštěnou moc nerozumíme, raději ji trestám v tlakáči:-)):-D Letí ti plus z Orlové;-) Samozřejmě jsem si všimla, že to máš z panenky, ale kup si dnes panenku:-/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: biftek recept biftek hovězí biftek jak udělat biftek recept na biftek biftek medium recept biftek biftek ze svíčkové steaky a bifteky recepty hovězí biftek recept biftek recepty bifteky jak spravne udelat biftek biftek na grilu recept na hovězí biftek recepty biftek jak se dela biftek hovězí maso recepty hovězí panenka jak připravit biftek

Suroviny: svíčková hovězí, sůl, pepř drcený, olej olivový, olej

TopRecepty.cz

Biftek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rgkq