Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb II.

Křupavý, měkký, nadýchaný, voňavý a zcela domácí - to jsou všechna pojmenování, která můžete chlebu z tohoto receptu dát. Suroviny se vloží do pekárny a ta již pracuje za vás. Je to snadné a výsledek dokonalý.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 165 min Doba přípravy dle zvoleného programu.

180 min (15 min příprava + 165 min tepelná úprava, Doba přípravy dle zvoleného programu.)

3. 5. 2009 18:32

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie7 780 kJ / 1 860 kcal
Bílkoviny61,63 g
Tuky11,00 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy369,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: internet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casi

28. 4. 2010 09:07

Tak ten:yes:hhle chlebík jevýborný, dávám bodík

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2010 19:01

Drahuško, supééér, vypadá skvěle!

drahulin drahulin

7. 2. 2010 17:04

Jani chleba je moc dobrý.:-pPoslala jsem i foto.A bod.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 2. 2010 11:27

barbucha23 díky, to mám radost!:-8

barbucha23

6. 2. 2010 10:21

Vynikající chleba :-p dělala jsem včera z poloviční dávky a povedl se :-) dávám bod :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2010 21:33

Amira no, jasně, já to mám v chytré knížce, co mám k pekárně napsáno, kdy mám háky vytáhnout;-)

Amira Amira

1. 2. 2010 19:31

ertep, jen bych doplnila Janu, háky se můžou vytáhnout, ale rozhodně ne těsně před pečením. Naposledy otevírej pekárnu a vytahuj háky po posledník "hlazení", tzn. když se ti naposledy projedou háky před posledním kynutím.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2010 19:02

ertep (neregistrovaný/á) hlídám a vytahuji, ale už se mi stalo, že jsem zapoměla:-D. Droždí je každopádně lepší čerstvé.;-) A ještě něco: Zkus tenhle chlebík, nemá chybu!!:-p;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/8495-pivni-%28zakl...

ertep

1. 2. 2010 18:42

Vídím, že tu jsou odborníci, tak prosím ještě o jednu radu - jak to děláte s hnětacími háky? Necháte je tam, nebo to hlídáte a vyndáte je před samotným pečením? A ještě, jsou lepší kvasnice sušené nebo čerstvé. Děkuji.

k.radulka k.radulka

1. 2. 2010 11:29

Jani já jsem z něho vážně nadšená, chce to se semtam podívat do pekárny jak těsto vypadá to jo ale to je tak s každým receptem. Já jsem kuchařka takže pro mě dělat něco podle receptu je jednoduché a věřím že kdo dělá poprvé tak se to nemusí povést;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2010 11:23

k.radulka díky i za foto. Je těžko radit, pokud jsem ho dělala a povedl se mi, tak jak tobě. Doma každému chutnal, ale uznávám, že se třeba někomu nepovedl a pak má jiný názor. Já mám na 1 místě chleba od Cathleen s pivem, pak Universální chléb pre Janku Remkovou :-8od tejaji a pak tady ten. Člověk musí zkoušet a zkoušet a sem tam se něco i nepovede;-)

k.radulka k.radulka

1. 2. 2010 09:23

ertep: Tak jsem ho také dopekla a promin není ani trochu jako toustový, nebo buchta. Jsem mile překvapena, je moc dobrý a kupovanému se opravdu dost podobá, snad bych řekla že je mnohem a mnohem lepší. Taťka mi snědl k snídani hned čtyři krajíce a to je co říct! Dávala jsem tedy mín soli a kvasnice sušená zn. Labeta- zelený pytlík a dala jsem dva, protože vzadu píšou že je to na půl kila mouky a přidala jsem do kvásku krapet cukru na lepší kynutí. Pekl se 3 hod. 50 minut. Já dávám bodík, je opravdu super a u nás vyhrál na plné čáře:-K:-p:yes:

ertep

31. 1. 2010 12:13

Děkujeme, chce to zkoušet. Ale na internetu, nenejen na této stránce se ten nejobyčejnější chleba špatně hledá, nebo když to najdete, liší se to v ingrediencích a v diskuzích to taky někdo považuje že to je to pravé ořechové, jiný napíše že to je absolutně mimo... Ještě jednou díky.

k.radulka k.radulka

31. 1. 2010 12:07

ertep: pokud chceš ten z krámu ten običejný tak si kup hotovou směs, já ji kupuji v glubusu, klasický kmínový chléb:yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chléb domácí chleba nejlepsi chleb z domaci pekarny rychlý domácí chléb super recept na domácí chleba nejlepší chleba z domácí pekárny nejlepsi pekarna chleba rychlý chléb v domácí pekárně rychlý domácí chléb bez kynutí domácí chleba recepty domácí chléb z domácí pekárny nejlepší domácí chleba domácí chleba z domácí pekárny super recept na domácí chleba v elektrické troubě rychly chleb z domaci pekarny chleba z domácí pekárny recepty nejlepši domaci chleb domácí pekárna vega ošatka na kynutí chleba recept na domácí chleba z pekárny

Suroviny: mouka hladká, ocet, sůl, kmín celý, droždí čerstvé, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6qW