Jednoduchá mramorová bábovka
Nedělní odpoledne přímo vyzývá k tomu dát si voňavou kávu a k ní nějaký dobrý moučník. Mramorová bábovka je absolutní českou klasikou. S tímto snadným receptem ji budete mít (skoro) takovou, jak ji dělávala vaše babička.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
hrnek = 250 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 18 117 kJ / 4 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,38 g |
Tuky | 153,40 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 646,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kávové mramorování můžeme samozřejmě vynechat, záleží jen na vaší chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2010 15:15
Luci, nemusela by být ve škole, někde mají jarní prázdniny
Tohle je typické vyjadřování "náctiletých", skoro bych přísahala, že to od Jany nebyla legrace. Prostě si každou chvilku vzpomněla na něco dalšího a, protože bábovku nikdy sama nepekla, bylo to pro ni důležité...
Tohle je typické vyjadřování "náctiletých", skoro bych přísahala, že to od Jany nebyla legrace. Prostě si každou chvilku vzpomněla na něco dalšího a, protože bábovku nikdy sama nepekla, bylo to pro ni důležité...
17. 2. 2010 14:06
Prášek je na posypání, krystal opravdu spíš do čaje, já peču hl. z krupice, protože se dobře spojuje.
17. 2. 2010 14:06
Do těsta velký
17. 2. 2010 14:04
Lusi, a jaký je rozdíl mezi cukr moučka a práškový? To je to samé, ne? Možná se ptám blbě, ale já používám všude pouze cukr moučka a krystal jen do čaje, jiný cukr nepoužívám, proto se ptám, jaký je v tom rozdíl.
17. 2. 2010 13:58
Amira, já píšu NE práškový...ale klidně krupici, krystal, moučku, třtinový, umělé sladidlo nebo co kdo chce.Jinak pekla jsem v troubě Baumatic a snad by to šlo i v troubě zn.Mora....
17. 2. 2010 13:53
Teď jeden opravdu vážně míněný dotaz. Proč pouze krupicový cukr, proč nemůže být moučkový? Jaký je v tom rozdíl? (rozdíl mezi cukry samozřejmě poznám, ale jaký je rozdíl ve výsledku?)
17. 2. 2010 13:28
Lusííí, ted jak si to čtu, tak si mě pobavila!
17. 2. 2010 13:12
Btw-třináctiletá by měla být v jedenáct dopoledne ve škole
17. 2. 2010 12:34
17. 2. 2010 12:33
Světluš klidně do sáčku, ale musíš se trefit, ať nemusíš vysávat.
17. 2. 2010 12:32
Lusi, a na kolik stupňů má předehřát troubu? A - může zbytek mouky vysypat zpátky do sáčku? (pŕosím tě nezabíjej mně
17. 2. 2010 12:31
17. 2. 2010 12:31
Lucko
17. 2. 2010 12:28
Pro Janu nereg.-Janičko, vezmi si kousek másla nebo tuku a pomocí prstů formu dobře vytři, všechny záhyby, aby se ti bábovka při vyklápění netrhala.Do vymazané formy si nasyp trochu obyčejné strouhanky nebo hrubé mouky a důkladně ji vysyp, zbytek strouhanky vysyp do koše.Nalej těsto.Troubu si předehřej a vlož do ní bábovku.Po cca 40 minutách opatrně píchni špejlí a pokud na ní nebudou zbytky těsta je hotovo, jinak přidej ještě asi pět minut.Hotovou bábovku polož i s formou na talíř a přikryj mokrou utěrkou a nech ji vychladnout, půjde ti pak krásně vyklopit.Bábovku můžeš pocukrovat práškovým cukrem.
17. 2. 2010 12:24
Lucko - nechci tady rozpoutat diskusi - ale dotaz zní - Kam se měla Jana podívat - do hlavy té mladé dívky nebo snad do snáře? - jestli si dělá z tebe srandu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 29 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mramorova babovka mramorová bábovka recept bábovka mramorová recept na mramorovou babovku rychlá mramorová bábovka recept na jednoduchou bábovku recept mramorová bábovka mramorová bábovka na plech jak vyklepnout bábovku mramorová bábovka z hladké mouky babovka recept mramorova bábovka recept rychlá bábovka z hladké mouky dobra mramorova babovka recepty mramorová bábovka bábovka mramorová recept jednoduchá bábovka rychlá recept bábovka mramorová hrnková mramorová bábovka kdy vyklepnout bábovku
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, mléko, olej, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, káva rozpustná, strouhanka
Jednoduchá mramorová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j26R
83 názorů