Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeládové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 5. 2009 14:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 320 kJ / 4 379 kcal
Bílkoviny93,25 g
Tuky192,50 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 408 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy557,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Autor: Katka Hladká z Tábora (časopis Pošli recept).

Dělala jsem je poprvé a vůbec nelituji, protože jsou super. Jemné, křehké, mňam.

Jen si dovolím pár vypozorvaných kousků:

Suroviny je dobré mít co nejchladnější a těsto zadělat rychle, protože po ohřátí má tendence se lepit. Stejně tak po nakrájení na 5 ks je dobré si nechat na vále jen ten, co s ním budeme pracovat a zbytek dát zatím do ledničky. Kulatý plát jsem dělala o průměru 40 cm: z menšího byly trojúhelníky moc úzké a nevešla se žádná náplň.

Když není po ruce hustá marmeláda, tak si jí zahuštuji najemno nastrouhanými piškoty. Na skleničku marmelády 8 - 15piškotu (dle hustoty). Nejdřív si připravím marmeládu a pak jdu dělat těsto. Piškoty zatím nasají přebytečnou vlhkost a marmeláda má správnou konzistenci. Věřte že to vůbec marmeládě neovlivní chuť a v pečivu to není poznat. Také než jsem stočila rohlíček, tak jsem si tam marmeládu trošku "zazdila" tím, že jsem těsto přesně okolo ní přitlačila rádýlkem (jde to i prsty,nebo nožem) a pak už jsem jen pevně smotala. Rohlíčky jsem pekla necelých 10 min. Lepší je marmeláda ostřejší chuti (rybíz), ale ani jahodová není špatná ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

7. 5. 2009 18:23

Mirkóóó,už je jdu dát do trouby a asi ti přidám fotku:-D;-)

mirca75 mirca75

7. 5. 2009 18:11

Bibinko:-)móóc dobře si pamatuji:-p.Taky jsem snad půl hodiny hledala,jestli tu není stejné těsto,ale nic jsem nenašla.Jen to tvarohové;-).Ale chtěla jsem spotřebovat zakysanky a tak jsem zkusila toto a fakt nelituji:-p.Můžu ti je vřele doporučit,jsou totiž opravdu "k sežrání":-)).V pět večer už nebylo co mlsat a zbyla mi jen prázdná mísa;-(.Tak chodím alespoň oblizovat popadaný cukr:-D:-D a hned příští týden budou mít repete.Už se těším:-p(tedy na tu práci s nima už moc ne:-(;-)).

Bibinka Bibinka

7. 5. 2009 15:53

Mirko,bezvadný:-!trochu mi to připomíná můj recept na "Rychlé a křehoučké taštičky",tam je rozdíl, že já tam mám kostku tvarohu a ty zakysanku, ale ve výsledku si to asi bude podobný ne? Pamatuješ na tu chuť, taky jsi taštičky dělala-máš tam i fotku. Bod je na místě:yes:

spagetka spagetka

7. 5. 2009 15:13

Taky jsem na tenhle recept koukala a Mirčo, je prima, žes ho udělala :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 5. 2009 14:52

Když tady čtu těch 16 kousků z 5 dílů, tak mi to připomíná smetanové rohlíčky. Kdysi, jako jedno z prvního, co jsem dělala pod dozorem mé slovenské kamarádky sousedky:-). Na mne to bylo dost náročné, mám to někde i napsané a později jsem to dělala i sama. Nebylo to totéž, co tohle, ale bylo to skvělé. Bylo mi asi 20 let, to už je tak dávno..., ale tehdy mi ta slovenská kámoška řekla, že jednou ze mne bude něco velkého, jestli mne něco malého nesežere:-)):-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmeládové taštičky rohlicky ze zakysane smetany rohlíčky z kysané smetany rohlíčky se zakysanou smetanou marmeladove marmeladová napln rohlíčky slovenské rohlíčky rohlíčky recept smetanove rohlicky marmeládové pečivo marmeladove moučniky rohlíčky se zakysané smetany rohlíčky ze smetany kynuté rohlíčky s marmeládou taštičky ze zakysané smetany marmeladove kosicky rohlicky plnene marmeladou rohlíčky ze zakysanou smetanou marmeládové recepty

Suroviny: mouka hladká, smetana zakysaná, tuk hera, kypřící prášek, marmeláda, cukr moučkový,

TopRecepty.cz

Marmeládové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO9n