Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninovosýrové houstičky

Tyto houstičky můžete při oslavách nebo grilování nabídnout jako občerstvení místo chlebíčků. Nebo si je udělejte jen tak, když budete mít chuť na něco dobrého. Přidáním koření do vajíčka na potření docílíte i pikantní chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

8. 5. 2009 19:40

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 854 kJ / 3 550 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky179,29 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,67 g
Sacharidy385,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj:Jana Konvalinková

http://recepty.vareni.cz/slaninovosyrove-housticky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

13. 5. 2009 18:04

bodujete!Zkuste toto-15g droždí,1lžička cukru,25Og hl.mouky,1OOml mléka,špet.soli,2 žloutky,5Oml oleje-udělat těsto nechat 3O minut kynout.Vyválet potřít bazalkovým pestem,udělat roládu,nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny. Po 20 minutách kynutí dejte upéct na 18O stupnů asi 2O minut.Zaprášilo se po nich tak jako po houstičkách!!!:yes:

Marta Marta

13. 5. 2009 11:23

vypadají úžasně :-p:yes:, asi budu muset přestat otvírat takovéto lahůdky, nebo fakt nikdy nezhubnu :-(, jinak posílám zasloužený bodík :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 5. 2009 16:00

suzanna, já taky věřím, když jsou z olejového těsta, že budou dobré i na druhý den. Spíš by mne zajímalo, jestli by se po vychladnutí daly zamrazit. Zrovna dnes budu to dilema řešit. My dva doma asi nesníme všechny banketky, co se chystám udělat, leda by přišla návštěva.:-(

Jenda1 Jenda1

11. 5. 2009 15:55

Suzann, na to je těžká odpověď, protože se po nich po dopečení jen zaprášilo.;-):-O:-))
Houstičky jsou pečeny z olejového těsta a určitě budou poživatelné i druhý den;-);-).

suzanna

11. 5. 2009 11:12

Jendo, housticky vypadaji uzasne, hned bych si jednu dala:-p jenom bych se chtela zeptat, jestli vydrzi mekke a dobre i do druheho dne? Zkousela jsem housticky jen jedinkrat podle casopisu a apetit a druhy den uz byly tvrde a temer nepozivatelne:-(

Paprika Paprika

10. 5. 2009 15:33

:-p:-p vypadají úžasně :yes::yes::yes: a já je málem přehlédla. Jendo jsi opravdu 1 ;-)

Boubelinda

9. 5. 2009 14:26

Tééda to je dobrůtka. Ukládám a co nejdříve vyzkouším. Bodík letí.:yes::-p

Jenda1 Jenda1

9. 5. 2009 08:58

Iluš, díky za link, který jsi vložila:yes:, protože podle něj jsem houstičky dělal.:-)):-8
Těsto však jsem do receptu použil své.;-)
Už jdu opravit v poznámce zdroj receptu.:-):-)

Iljusa Iljusa

9. 5. 2009 08:27

Znám, jsou výborné, dělám podobný receptík http://recepty.vareni.cz/slaninovosyrove-housticky..., určitě vyzkouším tento, neboť si myslím, že ta vejce těsto více zvláční;-):yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 5. 2009 07:10

Jendo. Ty pekelný sváditeli. Ale je to super.+bodík

Eliza Eliza

8. 5. 2009 23:10

Také jsem propadla dojmu, že cop ze tří kusů bych i zvládla (nakonec to dělám skoro každé ráno, pokud si dcera nevymyslí a neprosadí nějaký jiný účes...;-) ) To pokušení vyzkoušet je silné...jenže s tou aktuálně dietářskou rodinou...:-S Leda, že bych to nějak vydělila a upekla pro malou na svačinku... Jo. To půjde. A ozvu se.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 5. 2009 22:47

No, Jendo, čumím na to, jak blázen. Strašně se mi líbí fotopostup, vidím cop ze tří kusů? To bych zvládla!:-)):-D!! Ale zamotat do toho ještě uzené, no, dej mi pokoj a sýr? Proč jsou chlapi skoro vždy lepší kuchaři, než ženské?:-O To samé platí o kadeřnících.:-) No, ode mne máš plus, jak jinak;-)

pipre pipre

8. 5. 2009 22:37

Jendo, jasně, že sýr se trochu rozteče, ale vůni a chuť těch houstiček cítím až tu :-) Na ostatní recepty se moc těším.

Jenda1 Jenda1

8. 5. 2009 22:20

Jani, nedělal, protože přicházejí další zajímavé recepty, které jsem zkoušel.;-) A samozřejmě improvizoval.:-O:-O
Když se podíváš na hlavní foto houstiček, je zřetelný rozdíl mezi pravou a levou stranou. Vlevo jsou houstičky posypané strouhaným sýrem (podle originál receptu) a vlevo pokladeny plátky sýru.:-) Sama můžeš porovnat, které vypadají lépe.:-S;-)

pipre pipre

8. 5. 2009 22:18

Jendo, ty mi děláš s každým receptem jen chutě :-)Ikdyž je tu sposta skvělých receptů od skvělých kuchařek, ale já nějak začínám mít slabost pro ty tvoje, každý mne zaujme. Tímto udělám určitě radost mužíčkovi, já se raději trochu držím zpátky s kynutým pečivem, i s uzeninami, ale nevím, nevím, jestli odolám :-)Dávám bodík :-*:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domaci housky se slaninou hypernova leták na tento týden slaninové housky housticky se slaninou a syrem housky se slaninou houstičky vaření.cz domácí houstičky se slaninou housky se slaninou a sýrem housky s anglickou slaninou domácí sýrové housky sýrové housky houstičky recept domaci housky se syrem slaninovo-sýrové houstičky sýrové domácí housky domácí houstičky slaninovosyrove housky houstičky s anglickou slaninou housky se sýrem a slaninou

Suroviny: mouka hladká, vejce, olej, sůl, mléko, droždí čerstvé, cukr, slanina anglická, sýr uzený, vejce

TopRecepty.cz

Slaninovosýrové houstičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6pm