Zlatá zelenina s kapkou smetany

zizalka Kuchařka: zizalka

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka i s natí
2 střední rajčata
2 růžičky květáku
1 KL zlatého koření - kurkumy
růžová sůl
smetana
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, odstraníme přebytečné košťály a asi 8 minut předvaříme ve vroucí vodě. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět jarní cibulku, přidáme na jemno pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Vychladlý květák také nakrájíme a přidáme k ostatní zelenině.

  3. Přidáme zlaté koření a sůl a ještě krátce provaříme, kurkuma se krásně rozvoní. Nakonec zjemníme kapkou smetany, množství přidáme podle své chuti. Podáváme jako samostatné jídlo s pečivem i bez nebo jako netradiční přílohu třeba i k masovým pokrmům.

Poznámka

Zlaté koření - kurkuma je koření pocházející z Indie, Indové jí přezdívají „svatý prášek“ a velmi si ji cení. Má antibakteriální, antioxidační, protinádorové, antivirové, antibiotické účinky. Obsahuje velké množství vitaminu C a E. Můžete ji konzumovat denně. Kurkuma má jemnou nahořklou chuť, ale není příliš ostrá, a tak je vhodná i pro ty, kterým nedělá dobře chilli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zlatá zelenina s kapkou smetany

Tématické fráze: zelenina se smetanou zelenina na smetaně zlatá zelenina zlenina se smetanou