Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem

V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát zamrazit. Můžeme jej použít i jako základ dalších krémů.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 35 min

85 min (50 min příprava + 35 min tepelná úprava)

13. 9. 2016 21:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 373 kJ / 3 435 kcal
Bílkoviny102,82 g
Tuky176,99 g
Vláknina6,03 g
Cholesterol 2,89 g
Sodík 1,18 g
Sůl3,06 g
Sacharidy354,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento krém je opravdu hustý, nedělá hrudky a lze jej i zmrazit, což u krémů s bramborovým škrobem nelze, protože po rozmražení zřídnou. Používá se samotný nebo jako základ dalších krémů - lze jej s úspěchem nastavit vyšlehaným změklým máslem, ušlehanou šlehačkou a podobně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

2. 10. 2016 18:02

daniel1610: Přidala jsem obrázek hotového krému - je hustý jako kaše.

Amyláza se podle wikipedie inaktivuje při 75-80°C, takže dostatečné prohřátí na minimálně 85°C by mělo stačit.

zizala zizala

2. 10. 2016 17:58

daniel1610: Já jsem zatím dělala tento krém pouze s kukuřičným škrobem, rýžová mouka byla zmíněna u receptu na italských stránkách. Jediné, co mě napadá, zda byl krém dobře provařený. Žloutky obsahují enzym amylázu, který při špatném provaření "sežere" škrob a krém zřídne. Zdůrazním to provaření v receptu, dík ;-)
Příště se určitě povede :-K

casino casino

2. 10. 2016 17:45

daniel1610:
No, já na Crema pasticcera používám pšeničnou hl. mouku:yes: ale jestli není pes zakopán v uvedené a použité rýžové mouce... Myslím, že je rozdíl mezi r. moukou a r. škrobem...
... ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že jste někde udělala kopanec:-) Tedy, v mém případě, když se nezadaří, tak je to zpravidla tím, že jsem se někde "sekl";-(:-D

daniel1610

2. 10. 2016 16:33

V pátek jsem dělala tento krém a vůbec se mi nepovedl. Vše jsem dělala podle receptu,v pátek po vyšlehání byl hustý ale druhý den byl řídký.Na zahuštění jsem dala rýžovou mouku.Musela jsem koupit tvaroh a zašlehat ten krém do něj,jinak by mi to vyteklo.Chutˇově moc dobrý,jen nevím kde se stala chyba?;-(

Simča

21. 9. 2016 09:55

:yes: .... krém vypadá zajímavě zkusím... věnečky také .....:-)

zizala zizala

17. 9. 2016 15:22

hosta: Děkuji za záskok :-K

Děkuji všem, kterým se recept líbí :-K

hosta hosta

16. 9. 2016 21:43

daniel1610: Dovolím si za Jarku... Rýžovou mouku v jakékoliv prodejně zdravé výživy, maizenu kdekoliv (v regálu u škrobů)

daniel1610

16. 9. 2016 19:01

Můžete mi prosím napsat kde koupím rýžovou mouku?Děkuji.:-)

maiva maiva

15. 9. 2016 20:05

Věnečky jsou výstavní :yes::yes:, ale ten krém je hodně zajímavý:-O

zizala zizala

14. 9. 2016 16:38

mysulka: radiator: Děkuji, jsem ráda, že se vám líbí :-K:-K
radiator: Zkus, není příliš složitý a je moc dobrý ;-)

radiator radiator

14. 9. 2016 16:33

Tak tvoje věnečky bych si teď ke kávě zrovinka dala;-):yes::-K A ten krém musím někdy vyzkoušet.

mysulka mysulka

14. 9. 2016 16:07

Vypadají krásně <3:yes:

zizala zizala

14. 9. 2016 07:28

hosta: :-D Klidně se ozvi, ale musíš v předstihu. A dík za pochvalu :-K

hosta hosta

13. 9. 2016 22:20

Teda - :yes:, ty jsou výstavní a moc zajímavý krém. Tak nevím, jestli nezajedu do servisu:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky se žloutkovým krémem žloutkové věnečky na plech jako řezy krém do žloutkových věnečků jak zahustit řídký krém žloutkově venecky zloutkovy krém do věnečku rozdíl mezi kukuřičným a bramborovým škrobem žloutkový krém s máslem žloutkový krém krém ze žloutků žloutkove věnečky recept řidky krém žloutkové věnečky top recepty pravý žloutkový krém jak na řidky krem větrníky jako z cukrárny recept vanilkovy krem do venecku zloutkovy krem se slehackou vanilkovy žloutkový krem žloutkový krémem

Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka polohrubá, vejce, tuk, mouka hrubá, žloutek, mléko, smetana, cukr krupice, škrob kukuřičný, lusk vanilkový

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xr5q