Letní zapékané těstoviny s cuketou a fazolkami

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 velká cuketa nebo dvě menší
4 hrsti pokrájených zelených fazolek
2 cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
koření nebo bylinky podle chuti (já jsem tentokrát použila grilovací koření a česnek)
300 g bezlepkových těstovin
na posypání čerstvá petrželka a lahůdkové droždí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky, fazolky nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky. Cuketu, fazolky a orestovanou cibulku dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, zasypeme kořením a důkladně rukama promícháme, aby se vše obalilo. Přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  2. Když je zelenina měkká, vmícháme uvařené těstoviny, podlijeme půl hrnkem vody a vrátíme na deset až patnáct minut do trouby. Před podáváním posypeme drobně nakrájenou petrželkou a případně lahůdkovým droždím.

Poznámka

Těstoviny vařím ve velkém množství dobře osolené vody jen na skus, v troubě ještě trochu změknou.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní zapékané těstoviny s cuketou a fazolkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zapečené těstoviny s cuketou zapečené těstoviny s fazolkami těstoviny s fazolkami testoviny z fazolkami zapečené těstviny s fazolkami testoviny s zampiony a fazolkama těstoviny se žampiony a fazolkami zapecene testoviny s cuketou a fazolkami zampiony s fazolkami na plech zapecene testoviny s cerstvymi houbami cuketa s fazolkami letní těstoviny

Zapomněl/a jsem heslo