Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlávkový salát se zálivkou a špekem

Teplé letní dny si doslova žádají osvěžující pokrmy. Tento salát můžete podávat k hlavnímu jídlu nebo i jen jako chuťovku. Listy hlávkového salátu doplníme škvarečky ze slaniny a zalijeme sladkokyselým nálevem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

26. 9. 2016 23:22

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie837 kJ / 200 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento salát podáváme k hlavnímu jídlu nebo jen tak na chuť s pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

13. 5. 2020 13:44

casino: salát děláme skoro stejně, jen škvarečky špeku vyberu a posypu jimi salát,tuk sleji mimo, ocet s cukrem hodně provařím skoro do sirupové konzistence, zchladím, poleji salát a na závěr poleji šlehačkou. Octem sice páchne celá kuchyň digestoř nedigestoř, ale ta chuť!! Protože ocet neředím, se šlehačkou krásně listy salátu obalí. Musí se ale připravovat úplně před podáváním, stát nevydrží, brzy vadne.

casino casino

13. 5. 2020 12:53

No, u nás se vyšqqaří špek, pak se od oka přilije trochu octa (u nás 8%ní kvasný) a přidá 1KL soli a 5 až 6PL cukru. Nechá se přejít varem, dochutí se octem (pozor na vdechnutí octových par:-! a může se doředit vodovodou :-)
***
Možná někomu přijde vhod uchovávání hlávkového salátu:
Na jednotlivé listy rozebraná hlávka se opere v přebytku vody (v míse, ve dřezu, pod tekoucí vodou)
Po částech se zbaví vody, nejlépe v odstředivce https://www.google.com/search?q=odst%C5%99edivka+n...
Uchováváme v lednici. Buď v uzavřené odstředivce, nebo v zadeklované míse. Při nedostatku místa je úspornější mikrotenový sáček :yes:
Vydrží i několik dní. :yes::yes:
Nezavadne, spíše začne zahnívat (hnědnout):no::no::no:
:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: příprava hlávkového salátu hlávkový salát recept hlávkový salát recepty ledový salát se špekem nalev na hlavkovy salat se spekem nálev na salát se špekem salatova zalivka se spekem hlavkovy salát se zalivkou zelny salat se špekem hlavkovy salat priprava recept nalev na hlávkový salát hlávkový salát zálivka hlávkový salát se slaninou ledový salát se spekem recept priprava hlavkoveho salát zálivka na hlávkový salát nálev na hlávkový salát hlávkový salát se špekewm nálev se spekem na salat salátová zálivka spek

Suroviny: salát hlávkový, špek, cukr, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Hlávkový salát se zálivkou a špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5z4R