Skořicový koláč z kyšky

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Řezy 6 názorů

Suroviny

280 g hladké mouky
80 g změklého másla
2 lžíce cukru
půl lžičky prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli
2 lžíce studené vody
1 lžíce citronové šťávy
Na náplň:
3 vejce
120 g moučkového cukru
250 ml kyšky (kefíru, podmáslí)
40 g změklého másla
3 - 4 lžíce hladké mouky
1 lžíce vanilkového extraktu
2-3 lžíce mleté skořice (pokud použijete skořicový cukr, uberte trošku cukru)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo, vajíčko, citronovou šťávu a podle potřeby vodu. Zpracujeme těsto, dáme ho zabalené asi na 30 minut do lednice.

  2. Vejce a cukr vyšleháme do světlé pěny, do ní zapracujeme změklé máslo tak, aby nebyly žádné hrudky. Pomalu vlijeme - bez šlehání - kyšku, přisypeme mouku a smícháme. Nakonec přimícháme vanilkový extrakt a skořici.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
    Z vychladlého těsta vyválíme placku, pomocí válečku ji přeneseme do formy (průměr asi 25 cm). Vytvoříme asi čtyřcentimetrové okraje. Těsto propícháme vidličkou a nalijeme skořicovou náplň.
    Pečeme cca 25-30 minut, dokud povrch koláče nezpevní. Necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Volně podle Tasty life

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skořicový koláč z kyšky

Tématické fráze: koláč z kyšky těsto na koláč z kyšky těsto z kyšky jablečný koláč z kyšky kyška kynutý švestkový koláč merunkovy kolac s kysky recepty z kyšky koláč s kyšky švestkový koláč z kyšky pecivo z kyšky placka z kyšky koláč kyška co z kyšky kyška kynutý koláč kyška recepty kolac s kysky bez cukru placky z kyšky recept na kyšku hrnkovy skoricovy kolac skořicový koláč

Zapomněl/a jsem heslo