Domácí vepřovka
Pokud potřebujeme zpracovat nebo uchovat větší množství masa, je nutné ho zakonzervovat. V létě doma, na chatě či při kempování jsou tyto konzervy základem mnoha pokrmů, jsou vždy při ruce a šetří náš čas.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 525 kJ / 6 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 742,90 g |
| Tuky | 423,00 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 2,41 g |
| Sodík | 26,11 g |
| Sůl | 64,00 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko i bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm.
Krok 2: Na celkem 4 kg masa dáme 60 g soli (na kilo masa dáváme 15 g soli). Pepře dáme 1 lžíci na celou dávku masa. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát.
Krok 3: Ochucené maso naplníme do čistých a suchých sklenic, přibližně do 3/4 jejich výšky. Hrdla sklenic dobře očistíme a zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 4: První den sterilujeme 2 hodiny na 100 °C. Na druhý den opakovaně sterilujeme 1 hodinu na 100 °C.
Krok 5: Sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a před uložením do spíže je necháme vychladnout.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8r7
Moje poznámka
Domácí vepřovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8r7
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 11 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 18 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 46 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřovka,
vepřovka recept,
domaciveprovka,
domácí vepřovka.cz,
nejlepší domácí vepřovka,
recept vepřovka,
nejlepší vepřovka,
domaci-veprovka.cz,
vepřovky,
domácí vepřovka ve sklenici,
vepřovka z trouby,
příprava domací vepřovky,
domácí dobra vepřovka,
domácí vepřovka v troubě,
zavařování vepřovky,
veprovka z bucku,
jak se dela veprovka,
domácí vepřovka recept na 4kg vepřového masa,
domáci veprovka z trouby,
domcí vepřovka
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)