Domácí vepřovka
Pokud potřebujeme zpracovat nebo uchovat větší množství masa, je nutné ho zakonzervovat. V létě doma, na chatě či při kempování jsou tyto konzervy základem mnoha pokrmů, jsou vždy při ruce a šetří náš čas.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 525 kJ / 6 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 742,90 g |
| Tuky | 423,00 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 2,41 g |
| Sodík | 26,11 g |
| Sůl | 64,00 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko i bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm.
Krok 2: Na celkem 4 kg masa dáme 60 g soli (na kilo masa dáváme 15 g soli). Pepře dáme 1 lžíci na celou dávku masa. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát.
Krok 3: Ochucené maso naplníme do čistých a suchých sklenic, přibližně do 3/4 jejich výšky. Hrdla sklenic dobře očistíme a zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 4: První den sterilujeme 2 hodiny na 100 °C. Na druhý den opakovaně sterilujeme 1 hodinu na 100 °C.
Krok 5: Sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a před uložením do spíže je necháme vychladnout.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8r7
Moje poznámka
Domácí vepřovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8r7
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 5 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 6 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 7 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 7 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 8 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 12 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 12 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 13 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřovka,
vepřovka recept,
domaciveprovka,
domácí vepřovka.cz,
nejlepší domácí vepřovka,
recept vepřovka,
nejlepší vepřovka,
domaci-veprovka.cz,
vepřovky,
domácí vepřovka ve sklenici,
vepřovka z trouby,
příprava domací vepřovky,
domácí dobra vepřovka,
domácí vepřovka v troubě,
zavařování vepřovky,
veprovka z bucku,
jak se dela veprovka,
domácí vepřovka recept na 4kg vepřového masa,
domáci veprovka z trouby,
domcí vepřovka
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)