Sušená uzená kotleta
Sušené maso je v obchodě poměrně drahé. Pokud vlastníte sušičku, je snadné, si vyrobit takové maso doma. Dobře usušené maso poznáte tak, že když na něj ze dvou stran zatlačíte, tak se nám v polovině rozlomí.
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušená uzená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/og5L
Moje poznámka
Sušená uzená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/og5L
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 16 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 19 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 1 hodinou
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
sušená kotleta,
domaci susena kotleta,
sušená kotleta recept,
uzená kotleta recepty,
uzená kotleta,
susena kotleta recepty,
recept na susenou kotletu,
sušení uzeného masa,
suseni uzeniny,
sušené uzené maso recept,
uzená kotleta recept,
recept sušená kotleta,
suseni kotlety,
recept na sušené maso v sušičce,
jak susit kotletu,
recept sušena kotlety,
uzene susene maso recepty,
sušené maso z kotlety jak na to,
uzené kotlety,
sušené kotlety
Suroviny:
kotleta,
Komentáře (25)
Milá zlatá, neregistrovaná
Tak mi to nedalo, nechal jsem si nakrájet 20deka masa a vyzkoušel jsem usušit ho:
a) v miklovrnce
Na nejmenší výkon 160W to trvalo 30 sekund, ale rachotu bylo jak při bouřce!
b) na radiátoru
Za dvě hodinky bylo maso "na pepř"
mika59:
Píši o sušení na radiátoru a přeqapily mě 3 věci:
1. Barva
Zakoupené maso bylo narůžovělé a po usušení by ani v růžových brýlích nemělo takovou barvičku jako to vaše na fotečce
2. Čas (teplota)
Topíme na 21°C, teplota topné vody byla 55°C a usušeno bylo za 2 (dvě) hodiny
3. Chuť
Byla FANTASTICKÁ!
Hrušek se neurodilo, trnek se usušila jedna sušírna, tj. 3q ovoce...
Synek říká, zkusme jerky...
No, než klasika, tak tady toto bude asi menší riziko...