Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 74,49 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 302 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme.
Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků.
Krok 4: Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).
Zveřejněno 6. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Moje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 17 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 26 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 12 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 16 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 16 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 16 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 16 hodinami
Tématické fráze:
tangzhong,
tang zhong rohliky,
z jaké mouky se dělá tangzhong,
omládek lednice,
sladke rohlíčky nekynute s makem,
sladké rohlíčky bez kynutí
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
vejce
Komentáře (7)
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...
Jak píše magdalenka (díky za postřeh
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...