Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 531 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny61,70 g
Tuky74,49 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy451,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků. Krok 4: Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).

Zveřejněno 6. 11. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9ZM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9ZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela rohlíčky na sladko.Opravdu jsou božské a nadýchané jen se ponich zaprášilo<3
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.

Moc pěkné :yes:

Tang zhong som už vyskúšala, robila som s ním pagáče, predtým slané rohlíky. Teda nielen do sladkého pečiva. Je zaujímavé, že pečivo je dlhšie mäkké, vláčne aj na druhý deň. Použila som však iný pomer vody a múky (přiměřene - skoro od oka). Slabých 100 ml vody na 15 g múky. Celkovo som robila pagáče z 500g múky. Pagáče boli zase trochu INÉ.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...;-)

:-O tak jsi mne na půl hodiny zaměstnala, když jsem si o tom tang zhongu všude možně četla. Takže tato metoda jde na jakékoliv kynuté - lépe sladké - těsto (předpokládám) - je to moc zajímavé:yes:

hosta: recept na tangzhong tu mám už delší dobu a odkaz jsem dala do Poznámky. Už tehdy jsem slíbila, že přidám i nějaké pečivo s ním, a začala jsem s tím až včera:-(

Jak píše magdalenka (díky za postřeh :-K )....mně se ale zdá, že je nejlepší ve sladkém pečivu. Slané dělá trochu buchtovitější a to nechutná každému. U sladkého je naopak tato vlastnost žádaná.
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...

Tématické fráze:
tangzhong, tang zhong rohliky, z jaké mouky se dělá tangzhong, omládek lednice, sladke rohlíčky nekynute s makem, sladké rohlíčky bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, voda, voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu