Žloutkové řezy bez vajec
Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 947 kJ / 5 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,07 g |
Tuky | 352,74 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 460,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-15 minut.
Krok 3: Běžným způsobem dle návodu na sáčku uvaříme pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 4: Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém. Můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.
Krok 5: Na upečenou placku rozetřeme pudinkový krém, přiklopíme druhou plackou, povrch potřeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout.
Krok 6: Moučkový cukr prosejeme. Přidáme horkou vodu a citronovou šťávu. Třeme do zhoustnutí, poleva nesmí být řídká.
Krok 7: Řezy po ztuhnutí potřeme polevou.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Moje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 2 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 2 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky z tvarohu
Atairka před 5 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 53 minutami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 1 hodinou
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Irenag před 1 hodinou
Hráškový krém z konzervy
Atairka před 2 hodinami
Housky nebo rohlíky
Ilunka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Pajuse před 3 hodinami
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 3 hodinami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 3 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové rezy,
řezy bez vajec,
rychlý recept mraky řezy,
mraky recept,
řezy kremeše,
žloutkový řez,
kremsnyty,
žloutkové řezy z listového těsta,
nejlepší žloutkové řezy,
žloutkové řezy recept,
recept na žloutkové řezy,
žloutkový krém,
krém do žloutkových řezů,
recept mraky,
krém na žloutkové řezy,
recept na kremsnyty,
zakladní žloutkový krém,
žloutkové,
vaječné řezy,
rychlé žloutkové řezy
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
marmeláda meruňková
Komentáře (59)
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)
www.popelky.cz/recepty/zloutkove-rezy-od-tory.html