Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,04 g |
Tuky | 24,58 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,98 g |
Postup přípravy
Všetky prísady na suchú marinádu premiešame a zmesou mäso natrieme. Necháme v chlade odležať cca 12 hodín. Krok 2: Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky narezaný cesnak, rozrezané paradajky a brusnice.
Mäso polejeme olejom a medom. Podlejeme vývarom. Krok 3: Pečieme zakryté na 200°C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom (nie nadmerné množstvo) a výpekom prelievame mäso. Krok 4: Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozmixujeme. Podľa seba dochutíme. Krok 5: Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia.
Zveřejněno 5. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Moje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 25 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 36 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí krkovice,
jak udělat pečené jehněčí maso,
pečená jehněčí krkovice,
jehněčí krkovice recept,
pečená krkovice,
jehneci krkovice recepty,
jehneci krkovička,
pomalu pečený krk z kůzlete,
jakudelat krkovicku,
suchá marináda na maso,
jak udělat marinádu na krkovice,
marináda na jehněčí,
pečene jehněčí,
pečená jehněčí krkovička,
suchá marináda na krkovičku,
jak udělat jehněčí maso,
pecene kůzle,
krkovice jehneci recept,
jehněči krovička recept,
recepty k kuzlete
Suroviny:
krkovice jehněčí,
cibule,
česnek,
rajče,
brusinky sušené,
olej,
med,
paprika sušená sladká,
koření cayenské,
kurkuma,
skořice mletá,
kmín mletý,
sůl
Komentáře (13)
Klapák Pavel:
Jj, není dostupná
U nás se tomu říká KRK a je to mé nejoblíbenější (nejjemnější) maso z jehněte (kůzlete)
Klapák Pavel: jahnacina je dostupna aj v CR, dokonca aj v Brne a inych, podstatne mensich mestach.