Halušky se zelím a uzeným

La Furi Roja Kuchařka: La Furi Roja

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

Halušky:
500 g polohrubá mouka
500 ml vody
1 vejce
sůl
Směs:
400 g kysaného zelí
500 g uzeného masa
1 cibule
sádlo
cukr
sůl
ocet
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme dusit do hrnce zelí - nejlépe domácí. Zelí dáme do hrnce, pokud máme nálev tak i s nálevem, podlijeme vodou, dle potřeby dochutíme solí, cukrem a octem. Pokud máme kupované bude potřeba pravděpodobně i kmín.

  2. Na sádle osmahneme cibulku, přihodíme na kostičky nakrájené uzené a osmahneme spolu s cibulkou, trochu podlijeme vodou a necháme dusit, aby maso poměklo.

  3. Ze surovin uděláme řídké těsto a přes haluškovač protlačíme do vroucí osolené vody, promícháme aby se odlepily od dna a vaříme cca 3 minuty. Poté z vody vyndáme.

  4. Slijeme zelí i uzené a spolu promícháme a vmícháme halušky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky se zelím a uzeným

Tématické fráze: slovenské halušky se zelím a uzeným halušky se zelím a uzeným halušky s uzeným a zelím domácí halušky se zelím a uzeným halušky bez brambor halušky se zelím halušky se zelím a uzenym recept recepty na halušky ze zelím a uzeným halusky s uzenym a se zelim halušky se zelím bez brambor halušky bez brambor recept halušky se zelím a uzeným videorecept domaci halušky se zelím halusky s cervenym zelim halušky recept se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím halušky recept bez brambor domácí slovenské halušky recept na halušky bez brambor recept halušky se zelím

Zapomněl/a jsem heslo