Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 420 kJ / 4 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,72 g |
| Tuky | 44,24 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 534 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 894,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu, cukr, tuk, kakao dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí-NEVAŘÍME!
Krok 2: Odebereme 3/4 hrnku směsi a dolijeme ho rumem.
Krok 3: Do zbytku směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce.
Krok 4: Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme 45 minut.
Krok 5: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šalamoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgRp
Moje poznámka
Šalamoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgRp
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 1 hodinou
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 3 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 51 minutami
Růžová bábovka
jemelka před 52 minutami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 57 minutami
Nakládaný bůček
magdalenka před 57 minutami
Bramborový chléb s prefermentem
magdalenka před 58 minutami
Dršťková polévka
magdalenka před 58 minutami
Falešná treska
magdalenka před 58 minutami
Bedly v celestýnském těstíčku
magdalenka před 59 minutami
Maminčiny koblihy
magdalenka před 59 minutami
Americké okurky
magdalenka před 59 minutami
Tématické fráze:
salamoun,
buchta šalamoun,
šalamoun recept,
šalamoun buchta,
moučník šalamoun,
koláč šalamoun,
rezy salamoun,
recept šalamoun,
moučník pro šalamouna,
šalamoun moučník,
dort šalamoun,
recept na šalamouna,
šalamoun koláč,
recepty šalamoun,
salamoun rezy,
recept na šalamoun,
šalamoun recepty,
dezert šalamoun,
šalamoun dezert,
šalamounova buchta
Suroviny:
voda,
cukr,
tuk hera,
kakao,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
vejce,
rum,
kokos
Komentáře (16)
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
Díky za odpověď