Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

Vareniste.cz Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut + doba pečení PT0H15M 4 porce Bezmasá jídla 4 názory

Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Přidat další fotografii
43

Suroviny

„Hummus“:
200 g oloupané mrkve
olivový olej
čerstvě mletý pepř
150 g uvařené cizrny
½ stroužku česneku
sůl
chilli
20 g tahini pasty
20 ml kokosové smetany
80 – 100 ml vody
Krekry:
50 g jemných ovesných vloček
70 ml teplé vody
25 g hladké mouky (můžete použít celozrnnou)
sůl
Na dohotovení:
60 g uvařené cizrny
olivový olej
½ lžičky mleté papriky
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte, dokud nebude mrkev měkká.

  2. Měkkou mrkev vložte do mísy, přidejte 150 g cizrny, pokrájený česnek, trochu chilli, tahini pastu, kokosovou smetanu a mixujte. Během mixování přilijte vodu. Mixujte pokud možno dohladka.

  3. Na dokončení: Cizrnu v míse smíchejte s trochou oleje, solí a mletou paprikou. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 15 minut dokřupava.

  4. Vločky vložte do misky a zalijte teplou vodou. Promíchejte. Když jsou vločky nasáklé, přidejte špetku soli a vmíchejte mouku. Těsto rozdělte na dvě části. Každou rozválejte na pomoučeném vále na slabý
    plát ve tvaru kola. Rozřízněte na 8 trojúhelníků. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C. Pečte asi 20 minut, v polovině doby pečení obraťte.

  5. Hummus servírujte posypaný pečenou cizrnou, vločkami chilli a můžete přidat různá semínka. Lehce polijte olivovým olejem.

Poznámka

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/mrkvovy-hummus-s-ovesnymi-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo