Boloňské špagety se sojou

Alis30 Kuchařka:

Doba přípravy: cca. 45 minut 4-5 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

1 středně velká cibule
olivový olej (nebo slunečnicový)
2 velké mrkve + ve stejném poměru celer
120 g sojového granulátu
500 g rajského protlaku
1 kostka zeleninového bujonu (já používám bio)
koření na špagety
1-2 pol. lžíce cukru
bazalka (čerstvá či sušená)
Na dochucení:
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev+celer) a necháme pod pokličkou cca 10 minut dusit.

  2. Poté přidáme předem (v osolené vodě) uvařený sojový granulát, rajský protlak, kostku bujonu, cukr, koření na špagety dle chuti a bazalku.
    Já přidávám pro zvýraznění chuti i libeček (čerstvý či sušený).

  3. Vaříme dalších 10 minut a můžeme podávat.

Poznámka

Tento recept jsem dříve vařila s mletým masem, ale poté, co jsem to zkusila místo masa se sojou, už to jinak nevařím :-) .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety se sojou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo