Věnečky Danča

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
90 g másla
špetka soli
140 g hladké mouky
3 vejce
Krém:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
100 g cukru
150 g másla
1 vanilkový lusk
2 PL rumu
Poleva:
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, máslo a sůl uvedeme do varu a přidáme mouku. Mícháme tak 5 minut.
    Necháme vystydnout a pak do těsta po jednom všleháme šlehačem 3 vejce.

  2. Na plech stříkáme věnečky.

  3. Pečeme na 200 °C 20 minut a pak ještě na 170 °C asi 10 -15 minut. Troubu neotvíráme, protože věnečky nevyběhnou.

  4. Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vyškrábaného vnitřku vanilkového lusku uvaříme hustý pudink, odstavíme a ještě do horkého zašleháme máslo. Rum vmícháme nakonec.

  5. Vychladnutým krémem plníme věnečky a postříkáme je čokoládou.

Komentáře k receptu Věnečky Danča

Tématické fráze: cukrová poleva na věnečky pařížské věnečky venecky s masla pařížské věnečky recept poleva na vanilkové věnečky věnečky z masla cukrova poleva na věnečky recepty recept na věnečky cukrová poleva na věnečky z odpalovaného těsta žloutkové věnečky top recepty věnečky z odpalovaného těsta cukrová poleva recept recept na cukrove věnečky poleva na věnečky ze šlehačky top recepty jednoduche věnečky recept věneček fotka parizke věnečky cukrova poleva na věnečky venecky s cokoladovym kremem poleva na věnečky recept odpalované těsto na paříźské věnečky recept