Hovězí plátky s pórkovo-cuketovou omáčkou

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

6 hovězích plátků
1/2 střední cukety nebo 1 menší
1/3 středního pórku
olivový olej
sůl
rýžová mouka (může být i hladká)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky z obou stran osolíme a poprášíme moukou. Cuketu nastruháme nahrubo, pórek nakrájíme na půlkolečka.

  2. Na olivovém oleji zpěníme pórek a přidáme hovězí plátky, které zprudka opečeme. Přilijeme vodu a dusíme, než je maso měkké.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhanou cuketu a několik minut povaříme.

  4. Maso vytáhneme a omáčku rozmixujeme. V případě potřeby můžeme dochutit solí.

  5. Maso vrátíme do omáčky, ještě trochu prohřejeme a podáváme s brambory nebo s rýží.

Poznámka

Mouku používám rýžovou, ale dá se použít i hladká. Rýžová udělá z jídla bezlepkovou variantu.

Omáčku není třeba zahušťovat, jednak se do ní dostane mouka z masa a také cuketa ji dobře zahustí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky s pórkovo-cuketovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty z hovezich platku