

Rychlá česnečka
Suroviny 4 porce
- 2 l vody
- 7-10 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 20 dkg anglické slaniny (na plátky)
- 2 vejce
- 1 kostka masoxu
- 2-3 ks brambor
- sůl
- majoránka
- kmín
- sádlo
- (sýr eidam, chléb)
Postup přípravy receptu
Nakrájíme cibuli a slaninu na větší kostičky. Na sádle v hrnci nejdříve začneme restovat cibuli a trochu osolíme, později přidáme slaninu a necháme oboje dozlatova osmažit. Poté přidáme majoránku (přidávám od oka) a promícháme s cibulí a slaninou.
Přidáme dva litry vody spolu s bramborami nakrájenými na malé kostičky a masoxem. Promícháme a ještě dosolíme dle potřeby (myslete na to, že česnek je sám o sobě také slaný, tak raději nejdříve méně, než více) a okmínujeme. Přivedeme vše k varu.
Ve skleničce rozkvedláme vidličkou dvě vajíčka, přidáme do nich prolisovaný česnek a vše zamícháme. Až bude polévka vařit a brambory budou uvařené, přidáme nakonec za stálého míchání vajíčka s česnekem. Povaříme 4 minuty a promícháváme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme servírovat s nastrouhaným eidamem a posypat tím na talíři polévku.
Já osobně osmahnu na oleji na kostičky nakrájený chléb a podávám ho s polévkou.
Tak dobrou chuť
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá česnečka
-
Polievka dobrá, až na ten masox, ten som nepoužila. Ak varím cesnačku, chcem cítiť cesnak, nie uni chuť masoxu. Najmä ak je tam údená slaninka.