Candát s holandskou omáčkou a opečenými brambory

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Doba přípravy: asi 35 minut 2 porce Ryby 1 názor

Suroviny

2 porce candáta
sůl
pepř
drcený kmín
citron
máslo
Brambory:
6 brambor středně velkých
sůl
2 snítky rozmarýnu
petrželka
olej
česnek podle chuti
Holandská omáčka:
3 žloutky
sůl
pepř
120 g másla
lžička citronové šťávy
3 lžíce smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme, nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.

  2. Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.

  3. Omáčka:
    Žloutky šleháme metlou v páře, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky.
    Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát s holandskou omáčkou a opečenými brambory

Tématické fráze: candát recepty candat v rajcatovou omackou candát s omáčkou švestkovou omáčka k candátovi candát s rýží candat na citronove omacce candát s celerovou omáčkou candat s citron candát na tymiánu d brambory tilapie s holandskou omáčkou candat s brambory recept candat s holadskou omáčkou fit holandská omáčka candát s holanskou omáčkou candát se smetanovými bramborami candat v citronove omáčce candát s opečeným bramborem candát s ryzi recepty losos na másle

Zapomněl/a jsem heslo