Tuňák se sezamem a omáčkou

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Ryby 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

300 g steak z tuňáka (žlutoploutvého) sashimi kvality
2 lžičky bílých sezamových semínek
2 lžičky černých sezamových semínek
1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
omáčka
100 ml bílého vína
100 ml sójové omáčky
3 lžičky cukru
1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
3 lžičky rýžového octa
(1/2 lžičky (rýžového) škrobu)
k podávání
nakládaný zázvor jako k sushi
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omáčku dejte do kastrůlku, přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla. Můžete zahustit škrobem rozmíchaným ve víně nebo sójové omáčce - není nutné. Nechte zchladnout.

  2. Nepřilnavou, nejlépe grilovací pánev, potřete sezamových olejem a rozpalte. Tuňáka obalte v sezamových semínkách. Zprudka opečte půl minuty z každé strany.

  3. Tuňáka nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou a nakládaným zázvorem.

Poznámka

Příčí-li se Vám konzumace syrových ryb, recept ani nezkoušejte. Propečením se tuňák (a nejen v tomto receptu) v podstatě znehodnotí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tuňák se sezamem a omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tuňák žlutoploutvý recept tuňák žlutoploutvý recepty recept tuňák zlutoploutvy steak z tunaka se sezamem steak z tunaka v sezamu s omáčkou sushi se sezamem recept na tunaka zlutoploutveho tuňák sashimi recept smažený tuńák v sezamovém semínku sushi recept konzumace syroveho tuňáka čína se zázvorem a sezamem tuňák steak recept se sezamem steak v sezamovém seminku smažený tuňák se zázvorem a sezamem žlutoploutvý tuňák recepty tunák jako čína recept tuňákový steak se sezamem steak z tuňáka na sezamu tuňák recept

Zapomněl/a jsem heslo