Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

500 g cibule, pokrájené na měsíčky
70 g másla
2 lžičky oleje
sůl dle chuti
0,5 lžičky drceného kmínu (nebo mletého)
pepř mletý dle chuti - není nutný
30 g hladké mouky
cca 30 g cukru krupice, dle chuti
ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách
100 ml smetana ke šlehání
cca 300 ml vývaru nebo mléka, dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby byla řidší. Pokud chceme zadělávanou cibuli, ta bude o něco hustší, kašovitější a můžeme do kořeněné cibulové jíšky přidat pouze smetanu (mléko) a vývar a vynechat cukr s octem (my tedy raději sladkokyselou, takže nevynechávám). Základ můžeme dělat i na sádle nebo slanině.

  2. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme pokrájenou cibuli s kmínem dosklovata, zasypeme moukou a osmažíme světlou cibulovou jíšku. Osolíme, opepříme, osladíme, zalijeme smetanou, vývarem dle potřeby (hustoty) a provaříme. Nakonec dochutíme octem dle chuti a máme hotovo.

  3. Podáváme s bramborem, knedlíkem, vejcem, uzeným, klobásou nebo jako přílohu k pečenému masu...

  4. Do zadělávané cibule můžeme vmíchat pokrájené uzené nebo škvarky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: omacka s cibulce zadelavani omáček

Zapomněl/a jsem heslo