Pečená kýta

tejaja Kuchařka: tejaja

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

cca 1 kg vepřové kýty
Marináda:
5 lžic rajčatového pyré
2 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
špetka pepře
5 lžic oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso vcelku dáme do pekáčika.

  2. Zmiešame všetky prísady na marinádu a v nej dobre obalíme stehno. Mäso necháme cez noc marinovať, je dobré ho raz otočiť.

  3. Marinované mäso podlejeme vodou tak, aby sme mali dosť šťavy a zakryté pečieme na 200°C v rúre. V polovici pečenia otočíme a opäť zakryté pečieme domäkka. Ak treba, pri otočení mäsa podlejeme vriacou vodou.

  4. Podávame narezané na plátky s kapustou, zemiakmi, knedľou...podľa svojich zvyklostí a chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kýta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pecena kyta vepřová kýta pečená vcelku pečená kýta recepty recepty z kyty pečená vepřová kýta vepřová kýta recepty vcelku kyta pečena vcelku pečená kyta vcelku recept pecena kyta pečená vepřová kýta recepty vepřová kýta vcelku vepřový kýta pečená pečenákýta recepr pecena selska kyta peceni kyty recepty pečená vepřova kýta vcelku pecena kyta recept kýta pečená pečení vepřové kýty vcelku pečená kýta recept

Zapomněl/a jsem heslo