Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 795 kJ / 2 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,89 g |
Tuky | 162,93 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 681 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 219,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový závin z olejového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMMm
Moje poznámka
Tvarohový závin z olejového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMMm
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 18 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovy zavin,
závin s tvarohem,
olejový závin s jablky,
závin z tvarohové ho těsta,
tvarohový zavin recept,
testo na zavin s olejem,
zavin s olejem,
závin z tvarohu,
tvarohové těsto s olejem na zavin,
kynuty zavin olejovy,
strudliky tvarohové těsto,
závin recept s tvarohem,
závin s tvarohem recept,
recepty s tvarohem,
těsto na zavin,
závin tvarohem,
jablecny zavin z tvarohoveho olejoveho těsta,
těsto na tvarohový závin,
tvarohový závin,
recepty
Suroviny:
olej,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
rozinky,
cukr
Komentáře (26)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Takže pridala som obrázky s popisom, aby si videla, ako vyzerá cesto.
Obr.1: Takto vyzerá cesto po 197 g hladkej múky (toľko som mala v sáčku, nechala som to tak).
Obr. 2: Navážila som zvlášť 50 g múky a pridala k cestu. Kôpka múky, ktorú vidíš vľavo od bochníka cesta je už naviac z tých 50 g, oddelila som ju, lebo už by to bolo veľa. Keď som ten zvyšok prevážila, bolo to 18 g, takže z tých 50 g som pridala iba 32 g múky.
Takže ak to spočítam: 197 g + 32 g = 229 g múky.
Naďka, cesto nemá byť pevné ako na rezance, má byť len tak pevné, aby sa dalo vyvaľkať. Trošinka ho treba podsypať a ono má troška lepiť, je v ňom olej. Ak by lepilo veľa, tak valček pretrieť múkou, nie cesto.
Ďakujem ti za fotky, sú pekné.