Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 674 kJ / 2 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,92 g |
Tuky | 134,67 g |
Vláknina | 34,96 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 5,43 g |
Sůl | 13,43 g |
Sacharidy | 186,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.
Krok 2: Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme dozlatova.
Krok 3: Starší veku nebo rohlíky pokrájíme na kostky, dáme do mísy, zakapeme mlékem a necháme nasáknout.
Krok 4: K navlhčené vece přidáme pokrájenou brokolici, osmaženou cibuli se slaninou, rozšlehané vejce, drobně pokrájenou nebo rozdrobenou Nivu, na kostičky pokrájenou papriku nebo na tenké nudličky pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, osolíme (pozor na slanost Nivy a slaniny), opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
Krok 5: Vše promícháme a buď nádivkou naplníme osolenou a pokmínovanou kachnu nebo kuře (zbytek upečeme mimo, v menším kastrolku), kterou klasicky pečeme za občasného podlití a přelití výpekem, nebo nádivku upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů v malém pekáčku vymazaném máslem a vysypaném strouhankou dozlatova či vyloženým pečícím papírem cca 30 minut. Já pekl v remosce 22 cm, vyložené pečícím papírem, od zaklopení cca 30-35 minut.
Krok 6: Podáváme samostatně se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou nebo bramborovou kaší...
Krok 7: Nádivka je dobrá i vychladlá.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Moje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
brokolicova nadivka,
nádivka s brokolicí,
nádivka z brokolice,
nadivka z zapečená brokolice,
brokolicova nadivka recept,
remoska recepty,
brokolice nádivka,
recepty do remosky,
brokolice recepty nadivka,
recepty remoska,
nádivka z z brokolice,
brokolicová nadovka,
brokol9cova nadivka,
recepty pro remosku,
recept vaříme v remosce,
brokolicove nádivka
Suroviny:
brokolice,
veka,
mléko,
cibule,
máslo,
slanina anglická,
sýr niva,
česnek,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
pečící papír
Komentáře (1)