Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 674 kJ / 2 312 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,92 g | 
| Tuky | 134,67 g | 
| Vláknina | 34,96 g | 
| Cholesterol | 177 mg | 
| Sodík | 5,43 g | 
| Sůl | 13,43 g | 
| Sacharidy | 186,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.
	Krok 2: Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme dozlatova.
	Krok 3: Starší veku nebo rohlíky pokrájíme na kostky, dáme do mísy, zakapeme mlékem a necháme nasáknout.
	Krok 4: K navlhčené vece přidáme pokrájenou brokolici, osmaženou cibuli se slaninou, rozšlehané vejce, drobně pokrájenou nebo rozdrobenou Nivu, na kostičky pokrájenou papriku nebo na tenké nudličky pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, osolíme (pozor na slanost Nivy a slaniny), opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
	Krok 5: Vše promícháme a buď nádivkou naplníme osolenou a pokmínovanou kachnu nebo kuře (zbytek upečeme mimo, v menším kastrolku), kterou klasicky pečeme za občasného podlití a přelití výpekem, nebo nádivku upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů v malém pekáčku vymazaném máslem a vysypaném strouhankou dozlatova či vyloženým pečícím papírem cca 30 minut. Já pekl v remosce 22 cm, vyložené pečícím papírem, od zaklopení cca 30-35 minut.
	Krok 6: Podáváme samostatně se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou nebo bramborovou kaší...
	Krok 7: Nádivka je dobrá i vychladlá.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Moje poznámka
					
				
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							brokolicova nadivka, 
						
						
							nádivka s brokolicí, 
						
						
							nádivka z brokolice, 
						
						
							nadivka z zapečená brokolice, 
						
						
							brokolicova nadivka recept, 
						
						
							remoska recepty, 
						
						
							brokolice nádivka, 
						
						
							recepty do remosky, 
						
						
							brokolice recepty nadivka, 
						
						
							recepty remoska, 
						
						
							nádivka z z brokolice, 
						
						
							brokolicová nadovka, 
						
						
							brokol9cova nadivka, 
						
						
							recepty pro remosku, 
						
						
							recept vaříme v remosce, 
						
						
							brokolicove nádivka
						
					
						Suroviny:
						
							brokolice, 
						
						
							veka, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							máslo, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							česnek, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							pečící papír
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (1)