Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková "směs"

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bapi17

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 225 kJ /
532 kcal
Bílkoviny22,98 g
Tuky28,77 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy34,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit oloupané a očištěné brambory do vody. Vaříme do poloměkka.
Brambory jsem pak nakrájela na kolečka a posypala kořením Americké brambory. Na trošce oleje necháme brambory opékat pěkně do změknutí a lehce do křupava. Samozřejmě lze i v troubě, já zvolila tento postup.
Očištěný omytý chřest pokapeme sójovou omáčkou, obalíme v sezamových semínkách a zamotáme do slaniny. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° cca 10-20 minut, záleží na troubě . Krok 2: Očistíme cibuli, jarní cibulku a pórek. Cibule nakrájíme nadrobno a pórek na kolečka.
Na rozehřátém másle necháme cibuli opékat. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek. Po změknutí pórku přidáme očištěné nakrájené žampióny a celou směs osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou. Krok 3: Opečené brambůrky a chřest jsem zalila smetanovo-pórkovo-žampionovou směsí.

Zveřejněno 4. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková "směs"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orLY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková "směs"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orLY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
opeceny chrest, pečený chřest se slaninou zality smetanou, chřest s hraškem opečeny brambor recept, top recepty chřest, brambory chřest žampiony, ooečený chcest, chřest recepty, recepty opečený chřest, chřest s opečenými brambory recept

Suroviny:
žampióny, chřest, brambory, pórek, cibule, cibule, smetana, slanina anglická, omáčka sojová, semínka sezamová, máslo, pepř, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu