Hříbkový hovězí skoro - guláš

paniemko Kuchařka: paniemko

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Houby 4 názory

Suroviny

35 dkg libového hovězího masa (hrudího bez kosti)
50 dkg očištěných hříbků
2 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička másla
1 lžička sladké papriky
4 lžičky pálivé papriky
2 lžičky kmínu
1 lžička pepře
1 lžička soli
1 dcl horké vody
1/2 lžíce celozrnné mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na drobno a krátce zpěníme na rozpuště

  2. né lžičce másla na teflonové pánvi.

  3. Maso i houby nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. K cibulce řidáme hříbky a maso a nepřestáváme míchat, v okamžiku, kdy se maso téměř začíná "zatahovat" zaprášíme směs kmínem, paprikou, pepřem a solí.

  4. Restujeme na středním plameni dokud se maso nezatáhne, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a podlijeme horkou vodou.

  5. Pánev přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme dusit do změknutí masa. Na závěr zahustíme trochou mouky.

    Podáváme nejlépe s tmavým chlebem nebo dlouhozrnnou rýží s pažitkou.

Poznámka

Jedná se o kompromisní verzi velice příjemně pikantního guláše, který nechá vyniknout chuť hub a díky libovému masu a minimu tuku je skoro dietní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hříbkový hovězí skoro - guláš

Tématické fráze: hribkovy gulas hříbkovy dip hřípkový dip hribkovy dipp hříbkový hovězí skoro-guláš hribkovy gulas s masem guláš hříbkový hřibkovi guláš dietní hribkovy guláš recept recept hříbkový guláš hřibkový guláš recept hribkovej guláš hovězí guláš z hrudího postup na hříbkový dip omáčka s hovězího hrudího hribkovi gulas s masem plátky z hovězího hrudího hribkovy tatarak hřibkový dip recept recept z libového hovězího