Krůtí stehno pečené s mrkví a batátem

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 krůtí noha
sůl
mletý kmín
olivový olej
2 střední mrkve
1/3 velkého batátu nebo 1 malý batát
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí nohu omyjeme, ze všech stran osolíme a okmínujeme. Mrkev nakrájíme na cca 1/2 cm silná kolečka, batát na kostky přibližně stejně velké, jako jsou kolečka mrkve.

  2. Pekáček vymažeme olivovým olejem a dáme do něj krůtí stehno. Zakryté dáme do trouby a pečeme na cca 180-200 stupňů.

  3. Po půl hodině zkontrolujeme, podlijeme vodou a pečeme, než je maso měkké. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou, vždy jen trochu, aby se stehno nepřipalovalo.

  4. Když je maso měkké (půjde od kosti), přidáme do pekáčku mrkev a batát a odkryté necháme v troubě, než bude zelenina měkká a maso chytne barvu.

  5. Příloha jako taková není třeba, mrkev s batátem vystačí, případně se můžou rozmačkat nebo rozmixovat na kaši/pyré. Výborně se taky hodí okurkový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno pečené s mrkví a batátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí stehna na mrkvi krůtí stehno v mrkvi pečené krůtí stehno recept kureci stehno pecene s batatem krutí stehno s mrkví pečená krůtí stehna stehna pečení v mrkvi s krutí stehna a pataty

Zapomněl/a jsem heslo