Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí na slanině a cibulích

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 446 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny14,28 g
Tuky169,07 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče. Krok 2: Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C. Krok 3: Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit. Krok 5: Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 30. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na slanině a cibulích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNPW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na slanině a cibulích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNPW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Moc děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: určitě moc dobré a ta fotečka - PARÁDNÍ:yes::-K

Gabi1: Gabi,děkuji:-KKomentář mě velice potěšil a jsem ráda,že jsi připravila jídlo podle mého receptu:-8Také děkuji za moc fajn foto,ty černé tečky z anglické nejsou v omáčce vůbec na závadu;-)

Včera jsem na recept narazila a dnes realizovala. Velice mi takto připravené kuře chutnalo! :yes::yes::yes:
Jistě se k receptu vrátím. Přidávám bodík a foteču. Bohužel jsem měla jen anglickou slaninu, tak jsou v cibulové omáčce po rozmixování černé tečky. ;-)

To je mňamka,a pohár pivka k tomu????????

hajnalka: Děkuji:-8:-KAno:-Dkdo má rád,klidně i pohár pivka;-)Já pivo nemusím a když si dám někdy decinku piva po nějakém tučnějším jídle,tak to hned zapíjím sladkou limonádou a"okolí"ze mě roste:-D:-8

parádní :yes::yes:

RubyRom: Děkuji Ti,Romi:-8:-K

Všem děkuji:-KMám radost,že se recept líbil:-*:-8

urcite by mi moc chutilo.Zrovna dneska som piekla kuracie stehna,ale tieto vyskusam nabuduce:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K

Tak toto by mi moc chutnalo s bramborovou kaší úplně super obídek;-):yes:

Aničko, moc pěkné to máš- dobrý oběd :yes:

Tématické fráze:
vepřové maso na leču, kuřecí stehna má slanine, vyskvařené kuřeci tuky, recept na kuřecí čtvrtky, kuřecí čtvrtky recepty, omacka s testovinou, co z gazdovské slaniny

Suroviny:
slanina gazdovská, cibule, česnek, kuře čtvrtky, vývar, máslo, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu