Vepřová játra na meruňkách

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

400 g vepřových jater
1 žlutá cibule
1 červená cibule
2 lžíce sádla
10 půlek meruněk (kompot)
pepř
sůl
worcester
hladká mouka
100 ml vývaru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozeřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec zakápneme worcesterem. Do jater nepícháme, obracíme pomocí kleští nebo obracečky.

  2. Hotová játra vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku vložíme cibuli pokrájenou na měsíčky a restujeme. Orestovanou cibuli mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a podusíme asi 2-3 minuty, aby změkla.
    Přidáme na čtvrtky pokrájené okapané meruňky, osolíme, opepříme a ještě malou chvilku restujeme.

  3. Podáváme s bramborovou smetanovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Na talíři játra osolíme a na ně poklademe směs meruněk a cibule.

Poznámka

Recept mám už asi 30 let, ale je skoro zapomenutý, snad stojí za zopakování.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra na meruňkách

Tématické fráze: vepřová játra recepty vepřová játra recepty z veprove jatry meruńky a játra vepřové játra

Zapomněl/a jsem heslo