Minutková rajčata na česneku se sýrem

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

pevná masitá rajčata
česnek nasekaný nadrobno
strouhaný sýr (Niva, Gouda, mozarella)
bazalka čerstvá nebo sušená
sůl
pepř
špetka cukru
pár kapek vinného octu
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osolíme a posypeme malou špetkou cukru. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a vložíme rajčata.

  2. Zprudka je opečeme z obou stran, aby se nerozpadla a zůstala vcelku. Po prvním otočení je posypeme česnekem a bazalkou.

  3. Ještě horká rajčata posypeme sýrem a uložíme na talíř. Zakápneme olivovým olejem, kapkou octu a posypeme pepřem.

  4. Ihned podáváme. Podle chuti dosolíme a podáváme s pečivem a třeba s vařeným vejcem. Vhodné jako lehký oběd nebo večeře.

Poznámka

Bohužel jsem měla bazalku jen sušenou. Čerstvá by tomu dala jiný rozměr. Množství surovin neuvádím záměrně. To si upraví každý sám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minutková rajčata na česneku se sýrem

  • Palika Palika

    Eja57 :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Děkuji moc ;-) a s tou redukcí super..určitě příště vyzkouším a ty vejce měly být na hniličku, jen byly tak malé, že jsem to neodhadla...:-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Hlavně teď mimo sezónu je skvělý trik plátky rajčat nechat trochu zkaramelizovat s cukrem, s třtinovým ještě lepší....moc hezký recept....místo vinného octa lze balzamická redukce a vajco třeba ztracené....:yes::-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo