Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hlávkové zelí na slanině

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 11. 2018 10:34

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie1 229 kJ / 294 kcal
Bílkoviny13,98 g
Tuky1,72 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 129 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množství cukru a octa je na chuti každého, sladko-kyselou chuť zelí si každý "doladí" podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

klukodvody klukodvody

26. 11. 2018 14:24

Veronika.Hrozna: Máslo s moukou je super. V učení v roce1958 jsme jako učni dělali moučné máslo, musela ho být dost velká zásoba, protože ho používali minutkáři i sosaři. Tak si ho trochu dělám i doma, aby bylo při ruce.:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 11. 2018 18:45

casino: Já dělám cibulovo-karamelový základ z tmavého karamelu , podle maďarského receptu mé tchýně a pokud je požadavek zahustit, tak nakonec přidám 20 g másla rozmíchaného s čl . hladké mouky a dvě minutky ještě dusím. Takže nic hlídat nemusím!:-D

casino casino

25. 11. 2018 15:00

Eja57:
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...:-O
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že :-)

Eja57 Eja57

25. 11. 2018 14:20

Tak pánové, vydala jsem se na průzkum - bílé dušené zelí na TOPkách, eliminovala jsem kysané....po dvaceti recepisech jsem to vzdala:-D....mouka ano/ne, strouhaná brambora ano/ne, strouhané jablko ano/ne, cibulový základ zvlášť ano/ne....:-O Tady se nedá NIC nového vymyslet.....

recepty73 recepty73

25. 11. 2018 13:53

casino: ...v podstatě s vámi souhlasím, ano, i tak to lze;-) ...u nás se vaří ve velkém, většinou i více chodů, někdy ať hlídám, jak hlídám, neuhlídám, takže vsázím na jistotu, rychlost a co nejlepší výsledek ...na škrábání za uchem čas nemám nikdy;-)

casino casino

25. 11. 2018 13:05

U nás tomuto říkáme Dušené hlávkové zelí po česku:yes:
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody:yes: Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rané hlavkové zelí recept dušené rané zelí rané zelí dušené zelí na slanině ranné zelí recept rané zelí recept zelí na na slanině ranné hlavkové zelí recept hlávkové zelí recepty dušené ranné zelí dušené hlávkové zelí recepty, základ zelí dušené hlavkove zeli recept hlávkové zelí se špekem zelí z hlavky se slaninou dušené zelí na slanině hlavkove zeli s uzeninou dušené zelí se slanině hlavkove zeli recept na dušené hlávkové zelí

Suroviny: zelí hlávkové, sůl, slanina uzená, cibule, brambory, cukr krupice, ocet

TopRecepty.cz

Dušené hlávkové zelí na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n444