Bylinkový chlebíček s česnekem a sýrem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

350 g hladké mouky + na vál
8 g sušeného droždí + lžička cukru
150 ml vlahého mléka
60 g změklého másla
1 žloutek
1 vejce
lžička soli
Náplň:
rozpuštěné máslo
asi 3 stroužky česneku (prolisovaného)
nasekaná petrželka
rozmarýn
tymián
oregáno
bazalka
250 g strouhaného sýra
máslo na vymazání chlebíčkové formy (velikost formy 30x12 cm)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Část vlahého mléka vlijeme do hrnku, vsypeme droždí s cukrem a necháme pár minut vzejít.

  2. Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, doprostřed uděláme důlek a vlijeme kvásek. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek a celé vajíčko a přidáme do mísy. Ještě přidáme nadrobno nakrájené změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme vykynout přikryté suchou utěrkou.

  3. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a vyválíme ho na obdélník velikosti 30x50 cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme bylinkami, česnekem a nastrouhaným sýrem. Stočíme jako roládu a vložíme do máslem vymazané chlebíčkové formy. Na povrchu nůžkami několikrát nastřihneme, ale opatrně, jen na povrchu. Necháme ještě 25 minut kynout, pak potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut podle typu trouby. Během pečení ještě jednou potřeme máslem. Hotový chlebíček hned po vytažení z trouby znovu potřeme máslem a posypeme bylinkami. Necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkový chlebíček s česnekem a sýrem

Zapomněl/a jsem heslo