Česneková krkovička na medovém zelí

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1,5 hodiny cca 6 Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
2 velké cibule
500 g kysaného zelí (měla jsem v sáčku)
mletý nebo drcený kmín
sůl
granulovaný česnek
4-5 PL medu
hladká mouka na obalení masa
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nakrájíme cibuli na měsíčky, osolíme ji a okmínujeme. Na cibuli dáme zelí (neproplachovala jsem), opět osolíme a okmínujeme a přidáme med. Promícháme.

  2. Krkovici nakrájíme na plátky asi 1,5 cm, osolíme, okmínujeme a posypeme česnekem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a osmažíme na sádle, aby se maso zatáhlo.

  3. Na cibuli se zelím položíme plátky masa, přidáme výpek z pánve, podlijeme malým množstvím vody (asi dvě deci), přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme do změknutí masa (asi 3/4 hodiny).

  4. Maso odkryjeme a dopečeme na barvu asi 15 min, podle potřeby můžeme ještě malinko podlít. Zelí nemusíme zahušťovat, tím ,že maso předem obalíme v mouce a přidáme i výpek, se šťáva zahustí sama. Šťávu dochutíme solí, případně medem.

  5. Podávala jsem se šťouchanými bramborami s osmaženou cibulkou.

Poznámka

Česnek můžeme dát i čerstvý, ale ten sušený je jemnější.

Kdo má rád sladší zelí, může dát víc medu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Česneková krkovička na medovém zelí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo