Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková krkovička na medovém zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 364 kJ /
2 477 kcal
Bílkoviny209,42 g
Tuky105,34 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 4,56 g
Sůl11,00 g
Sacharidy164,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku nakrájíme cibuli na měsíčky, osolíme ji a okmínujeme. Na cibuli dáme zelí (neproplachovala jsem), opět osolíme a okmínujeme a přidáme med. Promícháme. Krok 2: Krkovici nakrájíme na plátky asi 1,5 cm, osolíme, okmínujeme a posypeme česnekem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a osmažíme na sádle, aby se maso zatáhlo. Krok 3: Na cibuli se zelím položíme plátky masa, přidáme výpek z pánve, podlijeme malým množstvím vody (asi dvě deci), přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme do změknutí masa (asi 3/4 hodiny). Krok 4: Maso odkryjeme a dopečeme na barvu asi 15 min, podle potřeby můžeme ještě malinko podlít. Zelí nemusíme zahušťovat, tím ,že maso předem obalíme v mouce a přidáme i výpek, se šťáva zahustí sama. Šťávu dochutíme solí, případně medem. Krok 5: Podávala jsem se šťouchanými bramborami s osmaženou cibulkou.

Zveřejněno 13. 3. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Česnek můžeme dát i čerstvý, ale ten sušený je jemnější.

Kdo má rád sladší zelí, může dát víc medu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková krkovička na medovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOBr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková krkovička na medovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOBr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krkovicka na hlavovem zeli, krkovice na česneku

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, zelí kysané, sůl, česnek granulovaný, med, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu