Falešný ptáček se smetanou

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 2 názory

Suroviny

500 g hovězího masa (měla jsem kližku)
1 debrecínský párek (cca 100 g)
2 vejce uvařená natvrdo
3-4 kyselé okurky
1 cibule
150 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté papriky
2 lžičky plnotučné hořčice
50 g hladké mouky
vývar
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje se lžící másla a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, vmícháme hořčici a zalijeme vývarem.
    Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, je-li třeba, dolijeme vývar.

  2. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou, rozmíchanou v trošce vody a provaříme dvacet minut.
    Pět minut před koncem vložíme nakrájený párek a okurky a společně dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. Na talíři doplníme nakrájenými vajíčky.
    Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 598 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešný ptáček se smetanou

  • magdalenka magdalenka

    Eja57: rozlietané vtáčky robím relatívne často, ale nie preto, že som lenivá, ale preto, že použijem mäso, z ktorého nejdú nakrájať väčšie plátky mäsa (ktoré by som zamotala).:-8
    Pridať smotanu ma nenapadlo, bude to jemnejšie. :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Na recept jsem narazila náhodou - nejsem vůbec fanda "rozlétaných ptáčků" ( většinou jsou o lenosti je zamotat), ale tohle je jiná liga :yes: :yes::yes: Hned bych si dala.... ( a to jsem na první pohled začala brblat něco o misce namočené v omáčce:-D)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi falesny ptáček falesny ptacek nejlepsi falesny ptáček hovjezy falesny ptacek

Zapomněl/a jsem heslo