Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí brambůrky

Až ochutnáte domácí brambůrky, kupované už chtít nebudete. Jsou křupavé a voní česnekem. Můžete je ochutit uzenou paprikou. Je to dokonalé večerní mlsání i pohoštění na oslavě. S domácím dipem nemají chybu.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

e.coli e.coli

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie535 kJ /
128 kcal
Bílkoviny3,42 g
Tuky0,18 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a oloupeme, poté je škrabkou nakrájíme na velmi tenké plátky. Pod tekoucí vodou z nich vymyjeme škrob a osušíme je pomocí papírové utěrky nebo ve vyhřáté (a vypnuté) troubě. Krok 2: Osušené bramborové plátky z obou stran osolíme, posypeme špetkou pepře a potřeme prolisovaným česnekem. Můžeme také místo pepře a česneku posypat mletou uzenou paprikou. Krok 3: Na teflonové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Bramborové plátky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku. Krok 4: Podáváme s oblíbeným dipem.

TIP: Jak udělat česnekový dip

Zveřejněno 20. 4. 2019

Poznámka autorky e.coli

Je to opravdu jen jedna porce, pokud chcete udělat více, můžete zdvojnásobit množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLBY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLBY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To je zajímavý receptík, asi ho vyzkouším. Jen mám dotaz: Brambory "krájíte" škrabkou na brambory? Tedy alespoň tak jsem to pochopila;-). Vlastně ještě jeden dotaz:-8: Místo prolisovaného česneku by to šlo i s mletým sušeným česnekem?;-) Bodík už jsem hned poslala:yes:

MamlajdaD: Brambory naloupejte na plátky, mohla byste i krájet, ale nedoporučuji. Loupáním docílíte toho, že plátky budou tenké. Ten česnek jsem sušený nezkoušela, nevím jestli by to šlo. "Štáva" z čerstvého česneu tomu dodá tu chuť, ale můžete vyzkoušet, fantazii se meze nekladou.:-8

Tématické fráze:
domácí chipsy, jak udělat domácí brambůrky, domácí brambůrky v troubě, jak udělat bramburky, jak si udělat domácí brambůrky, domácí čipsy, brambůrky recept, domaci cesnekove brambůrky, jak udělat česnekové brambůrky, recept na domácí brambůrky se solí, domácí branburky, domácí brambůrky s česnekem, jak udělat domácí chpci, jak idělat domácí čipsi, jak udělat domácí chipsy v troubě, recept na domácí chipsy, dip k brambůrkám, brambůrky recepty, dipp k brambůrky, dom cí brambůrky

Suroviny:
brambory, česnek, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu