Chlupaté knedlíky s vepřovou konzervou, zelím a cibulkou

MonikaP Kuchařka: MonikaP

Doba přípravy: 1h 5-6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Těsto :
800 g nastrouhaných syrových brambor
1-2 vejce (většinou dávám jedno, podle velikosti)
sůl
300 g polohrubé mouky (dle potřeby i více)
Dále:
300 g uvařeného zelí
1-2 sklenice lepší vepřovky ve vlastní šťávě
sádlo
3 cibule osmažené na sádle
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky :
    Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme odpočinout, část vody z nich slijeme.
    Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto.
    Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti cca 8-10 min.
    Hotové knedlíky vkládám do zapékací mísy.

  2. Vepřovka :
    Na pánvi si rozpustíme vepřovku, podle potřeby můžeme přidat trochu sádla (pokud ho bylo ve vepřovce málo).
    Když je rozpuštěná na menší kousky, tak přidám ke knedlíkům a zamíchám.

  3. Zdobím osmaženou cibulkou a uvařeným zelím.

Poznámka

Je to obyčejné jidlo, ale chutné. A vařím ho vždy, když už opravdu nevím co uvařit, protože takové jídlo nikoho neurazí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlupaté knedlíky s vepřovou konzervou, zelím a cibulkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chlupaté knedlíky vepřová konzerva s brambory recepty z vepřové konzervy chlupaté knedlíky s veprovka vepřová konzerva s bramborem recepty na menu z vepřové konzervy zelí ke chlupatým knedlíkům brambory s vepřové konzervy knedlíky se zelím vepřová konzerva v receptech